28 Август, 2019 16:57 1 092 5

Петричев: Имаме си критерии за треньор

  • петричев-
  • треньор-
  • критерии-
  • назначение-
  • преговори-
  • марибор-
  • лига европа-
  • плейоф-
  • лудогорец

"Нито едно от имената, които се завъртяха, не е разглеждано", разкри изпълнителният директор на Лудогорец

Петричев: Имаме си критерии за треньор - 1
Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев внесе известна яснота около избора на "орлите" за нов старши треньор. Шефът на разградчани е категоричен, че клубът не е преговарял с нито едно от изнесените в медиите имена.

Петричев допълни, че изборът на нов наставник ще продължи малко по-дълго време, защото има зададени критерии и той трябва да отговаря на абсолютно всички.

“Да, чувстваме се готови, но същевременно сме наясно, че се изправяме срещу противник със сериозен опит в евротурнирите. Нищо не е решено. Ситуацията е 50/50. Очаквам отборът да играе това, което може. Ако това нещо се случи, ще бъдем по-спокойни и щастливи, защото през есента ще играем в евротурнирите. Няма как да бъдем спокойни. Всички сме мобилизирани да си свършим работата. Като цяло мисля че разполагаме с много добри футболисти. Всеки може да реши мача”, каза Петричев по повод утрешния плейофен реванш между Марибор и Лудогорец в Словения.

След това шефът на шампионите коментира и ситуацията около избора на нов наставник.

“Четем любопитни имена и интересни предложения. Някои медии гадаят, а и мениджъри се опитват да ни насочат. Това, което мога да кажа, специално за нашите фенове, нито едно от имената, които се завъртяха, не е разглеждано. Имаме критерии за старши-треньор. Дори на един критерий да не отговаря кандидатът, той няма да влезе в преговори с нас. Така че този процес ще продължи малко по-дълго време от обичайното, защото искаме да изберем точния треньор, който да довърши реформата в Лудогорец. Ние сме още в началото на тази реформа. Трябва да намерим точния човек, който да я довърши. В никакъв случай не зависи от изхода на мача.

Тези сътресения не са чак толкова голяма изненада. Знаем, че трябва да сглобим боеспособен отбор за следващите няколко години. Ако намерим точния човек, реформата ще ни отнеме доста по-кратко време. И Лудогорец отново да се върне силен на европейската сцена. Защото това е нашата цел - да правим силни мачове в Европа.

Не мога да кажа дали треньорът ще е българин или чужденец. В момента разглеждаме и внимателно обмисляме. Мога да ви кажа, че тиражираните в българските и чужди медии имена не отговарят на истината.

Изборът на треньор не зависи от класирането ни за групите на ЛЕ”, конкретизира Петричев.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво4

    4 0 Отговор
    А кога ще има критерии за футболистите те играят на терена не треньора,той само ги прегрупира тактически,,
  • 2 ЗАПОЗНАТ

    6 1 Отговор
    Петричев се кове але, алеее. Петричев се кове със мургави мъже. Петричев се кове але алееее
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 боцмана

    4 1 Отговор
    Първо си направете критерий за отбор и футболисти. Чудя им се на треньорите с какъв акъл идват да дресират маймуни в зоопаркове с с изперкали изпълнителни директори и собственици , грандомани.
  • 5 Иван

    1 0 Отговор
    Май проблема не е в треньора на този отбор? Ако някой нормален човек има логично обеснение защо беше уволнен Стоев ще ми бъде интересно да го чуя. Според мен за 10 години се видя, че май изпълнителния директор и спортния такъв не са точните хора за този отбор. Да видим още колко треньори ще уволнят Домусчиеви, за да се сетят. Или може би този който им подсказва има интерес от цялата тая въртележка с треньорите.