Last news in Fakti

29 Август, 2019 09:57 1 117 1

Ясни са всички участници в Шампионска лига

  • шампионска лига-
  • плейофи-
  • аякс-
  • славия прага-
  • брюж

Аякс, Славия Прага и Брюж са последните тимове, които влязоха в групите

Ясни са всички участници в Шампионска лига - 1
Снимка: БГНЕС

Ясни са последните три отбора, които ще попълнят жребия за груповата фаза на Шампионската лига в четвъртък. Аякс, Славия (Прага) и Брюж ще правят компания на най-добрите отбори в най-комерсиалния европейски клубен турнир, докато загубилите АПОЕЛ, Клуж и ЛАСК (Линц) ще се включат в груповата фаза на втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа.

Аякс продължава към групите след инфарктен домакински успех с 2:0 над АПОЕЛ с голове на Алварес в 43-ата минута след удар с глава и Тадич в 80-ата минута. Между 50-ата и 53-та минута реферът отмени по гол за двата тима заради засада, а в 71-ата гостите скочиха на съдията заради претенции за неотсъдена дузпа. Десет минути преди края пък фен нахлу на терена и забави играта за няколко минути. Така след 0:0 в първата среща полуфиналистът от миналата година се добра до груповата фаза.

Белгийският Брюж също е участник в групите след 2:1 с австрийския ЛАСК (Линц) у дома и 1:0 в първия мач. Ванакен откри за белгийците в 70-ата, а Клаус изравни за 1:1, но австрийците нямаха сили за повече след втория жълт картон на Трауне в 81-ата минута. Вместо това Брюж вкара втори гол, дело на Емануел Денис.

В турнира на богатите ще видим и Славия (Прага), след като чехите се наложиха с 1:0 и в реванша срещу румънския Клуж. Ян Борил вкара решителното попадение в 66-ата минута, а голът му се оказа единствен в срещата.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Изпълкома

    3 1 Отговор
    17:55 часа УЕФА ще извади от урната Аякс и ще сложи на тяхно място "Големи Връх" Долна Секирна :)