17 Септември, 2019 12:58 1 051 0

Киров: Ръководството на Ботев плаши играчите

  • киров-
  • плашене-
  • футболисти-
  • самуилов-
  • комуникация-
  • детектор на лъжата-
  • ботев пловдив-
  • разкрития-
  • охрана

"Георги Самуилов искаше да сплашва играчите с охраната си", разкри бившият наставник на пловдивчани

Киров: Ръководството на Ботев плаши играчите - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият треньор на Ботев (Пловдив) Николай Киров разкритикува ръководството на "жълто-черните" за решението да подложат играчите на детектор на лъжата. Най-успешният треньор на "канарчетата" през новия век показа, че е наясно с обстановката в клуба четири месеца след внезапното му уволнение.

Специалистът разкри, че по негово време е имало идеи за сплашване на футболистите.

"Причините за трудния полусезон не са в играчите или треньора. Всичко идва от най-високо ниво и ръководството носи вина за ситуацията на Коматево. Не е нормално играчите да бъдат подлагани на полиграф. Интересни методи от страна на ръководството имаше и по мое време. Всяка седмица се налагаха глоби, а веднъж Георги Самуилов искаше да сплашва играчите с охраната си", разкри пред Канал 3 Николай Киров.

"Следя всички срещи във вътрешния шампионат и в евротурнирите, които играха отборите ни, за да бъда постоянно на линия. Правя го, за да бъда готов и да имам готовност относно това, което се случва във вътрешния шампионат", каза Белия при гостуването вчера в Актуално студио "Дерби".

"По-трудно е да се поеме отбор в движение. Случвало ми се е с Ботев. Всеки треньор трябва да бъде готов и със своите знания да помогне на даден клуб. Обичам да говоря с факти. Никога не бих си позволил да коментирам работата на даден мой колега. В Ботев е доста променена ситуацията. Отборът успя да запази основата на своя състав. Де факто само Даниел Кайзер излезе от състава. Нещо, което в предните три години беше мечта за мен. Даде се възможност отборът да се надгради с четирима чужденци. В един момент те бяха и петима. За жалост, резултатите към момента не оправдават това нещо", коментира Киров.

"Нека хората в Ботев си правят изводи къде е грешката. Преди задължение на представителния отбор беше да влива средства от продажбата на футболисти. Просто се запълваха дупките с нови хора. Явно ситуацията е променена. Чета, че бюджетът е доста завишен. Лошото е, че винаги вината се хвърля върху футболисти и треньори. Определено проблемите са на други нива. Заявявал съм и на собственика, че проблемът е в комуникацията между различните нива. Аз виждам проблемите в междинното звено между собственик и треньор", продължи бившият треньор на Ботев.

"Една от важните роли на треньора е да бъде най-важният човек в съблекалнята. И в предни години е имало абсурдни идеи от страна на ръководството, но съм съумявал да ги спирам. Имах достатъчно време да си направя своите изводи за грешките, които съм направил. Аз уважавам всяко едно решение", добави Николай Киров.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА