Last news in Fakti

18 Септември, 2019 13:28 1 241 1

Виктория Томова измъчи Наоми Осака

  • томова-
  • осака-
  • япония-
  • тенис

Българската тенисистка изнесе силен мач, но загуби с 5:7; 3:6

Виктория Томова измъчи Наоми Осака - 1
Снимка: БГНЕС

Виктория Томова изигра много силен мач, но отстъпи на бившата номер 1 в света Наоми Осака с 5:7, 3:6 в мач от втория кръг на турнира в родния град на японката Осака. Така за 24-годишната софиянка завърши прекрасното представяне на състезанието с награден фонд 823 000 долара. Томова започна турнира от квалификации, които преодоля след две победи, а след това постигна обрат срещу Ализе Корне от Франция и напуска турнира с 80 точки за световната ранглиста.

В днешния мач Вики започна великолепно и в двата сета. След два пробива тя поведе с 3:0 в първата част. Носителката на две титли от Големия шлем видя, че може да допусне загуба, ако не покаже най-добрата си игра и вдигна нивото, като двубоят се превърна в оспорвана битка. Осака върна единия пробив, а след нов гейм при сервис на българката изравни за 4:4. Томова продължаваше да играе на много високо ниво, но японката е една от най-добрите в света и успя да измъкне сета със 7:5.

Втората част започна с най-дългия гейм в мача. След седем равенства при третия си шанс за пробив Виктория го спечели, а след това поведе с 2:0. Наоми успя да вземе следващите два гейма и да изравни. Тя демонстрира класата си, постигна решителен пробив за 5:3 и след това стигна до крайния успех.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    0 1 Отговор
    Ей сега Осака няма да може да заспи,щото Томова я е измъчила на корта..