Last news in Fakti

22 Септември, 2019 09:45 1 989 0

Шпионаж и във футбола! Вижте какво са правили от Ливърпул

  • шпионаж-
  • футбол-
  • ливърпул-
  • манчестър сити

Случаят между Ливърпул и Манчестър Сити е от 2013 година

Шпионаж и във футбола! Вижте какво са правили от Ливърпул - 1
Източник: БГНЕС

Ръководството на Ливърпул е извършило плащане в размер на 1 милион паунда като компенсация заради извънсъдебно споразумение с Манчестър Сити. Причината е оплакване на ''гражданите'' до Висшата лига за промишлен шпионаж, новината съобщава авторитетният британски ежедневник ''Таймс''.

Според изданието става дума за това, че хора на мърсисайдци са успели да хакнат скаутската система, която ''гражданите'' използвали. Случаят датира от 2013 година, като и двете страни направили всичко възможно цялата история да се пази в тайна. В Сити стигат дотам, че наемат експерти по компютърен шпионаж, за да установят със сигурност, че е имало проникване в системата им.

Въпреки всичко скандалът си изглежда доста сериозен, особено с оглед случилото се през миналия сезон, когато мениджърът на Лийдс Юнайтед Марсело Биелса беше пратил свои хора да наблюдават Дарби Каунти в собствената им база преди директния двубой между двата тима в Чемпиъншип. Впоследствие аржентинецът призна, че е постъпвал по такъв начин с всичките си съперници, тъй като правилата не го забраняват. Той обаче с готовност прие наложената му санкция.

Според ''Таймс'' случката между Ливърпул и Сити се е развила 12 месеца след като скаути на ''гражданите'' са преминали да работят на ''Анфийлд''. В това число попада и настоящият спортен директор на ''червените'' Майкъл Едуардс. Нарушенията са били систематични, тъй като в системата Scout7 са били регистрирани стотици неправомерни изтегляния от базата данни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА