18 Октомври, 2019 18:57 892 3

Легендата Голомеев получи орден "Стара планина"

  • голомеев-
  • стара планина-
  • орден-
  • награждаване-
  • легенда-
  • баскетбол-
  • радев

Румен Радев връчи най-високото държавно отличие

Легендата Голомеев получи орден "Стара планина" - 1
Снимка: БГНЕС

Легендата на българския баскетбол Атанас Голомеев получи от президента Румен Радев най-високото държавно отличие – орден „Стара планина“, първа степен. 72-годишният Голомеев беше поканил да присъстват на церемонията президента на БФБаскетбол Георги Глушков и Владо Боянов - бивши негови съотборници и приятели.

Легендата на баскетбола ни бе отличен за приноса си в областта на спорта, а освен него, още петима българи получиха награди. По традиция орденът се връчва от президента на страната на политици, дипломати, общественици, музиканти, певци, спортисти, български и чужди граждани.

"Значимите успехи на тези хора ни дават повод да сме горди с българския народ. С това изразяваме благодарността на цяла България към тях. Техните успехи на световно ниво са знак за виталността на нашата нация. Вярвам, че вие водите след себе си достойни последователи", заяви Радев, който в речта си призна, че играта на Голомеев го е запалила по баскетбола и го е карала да чака с нетърпение следващите баскетболни мачове.

Самият Голомеев пък бе развълнуван и призна, че новината за поредната почит го е шокирала. "След първоначалния шок, съм спокоен. Радвам се, че макар и късно, трудът ми е почетен и забелязан. Тази награда е най-високото отличие за мен, дано дойде и друг баскетболист, достоен за нея!", каза легендата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El fatmak haskovski

    1 2 Отговор
    НА ПУТИН МУ Е МНОГО МАЛЪК,АЗ ОТНАЧАЛО НЕ ВЯРВАХ НА ЕРДОГАН, ААМА САМ СЕ УБЕДИХ КАТО МИ ГО НАТЪРКА ПОД НОСА.!
  • 2 РУСЕВ

    2 1 Отговор
    Голомеев беше класика . Доставяше истинска наслада с играта си.
  • 3 Баш Бащицата

    3 1 Отговор
    Не съм го чувал, защото съм по-млад, но тези дни разбрах, че е единственият българин избран сред 50-те най-велики баскетболисти в света на всички времена. Явно има защо. Честито за ордена! Със сигурност е един от най-заслужилите, които са го получили! Да е жив и здрав дълги години!