22 Октомври, 2019 14:16 817 0

Федерер постигна победа в 1500-ия си мач

  • федерер-
  • победа-
  • гойовчик-
  • тенис

Маестрото се справи с Петер Гойовчик с 6:2;6:1 за 53 минути игра

Федерер постигна победа в 1500-ия си мач - 1
Снимка: БГНЕС

Роджър Федерер стартира с лесна победа в първия кръг на турнира в Базел. Швейцарецът зарадва местната публика с успех над германския квалификант Петер Гойовчик с 6:2, 6:1 за 53 минути игра.

Двубоят бе под номер 1500 в турнири на АТР за 38-годишния Федерер. Маестрото доминираше по всички показатели, като завърши с 12 аса и спечели 82 процента от точките на първи сервис.

“Мисля, че направих добър мач. Не ми отне много време, за да свикна с условията. Знаех, че съперникът ми е опасен, особено на закрито. Той изигра няколко страхотни квалификационни мача, така че знаех, че ще бъде трудно, особено след лесната му победа над Карлович”, заяви Федерер след успеха си.

Федерер е деветкратен шампион на домашния турнир в Базел. Маестрото вече се класира за Nitto ATP финалите за рекорден 17-и път.

В следващия кръг той ще срещне победителя от мача между Раду Албот и Душан Лайович.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА