23 Октомври, 2019 17:22 2 147 7

Балъков: Изпълкомът убива националите

  • балъков-
  • изпълком-
  • критики-
  • национали-
  • национален отбор-
  • българия-
  • англия-
  • расизъм-
  • нападки-
  • оставка

"Хендерсън дойде при мен и започна да ме убеждава, че съм чул неща, които не съм", разкри бившият национален селекционер

Балъков: Изпълкомът убива националите - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият селекционер на националния ни отбор по футбол Красимир Балъков смята, че футболистите в представителния тим се чувстват смазани заради изказвания на членове от Изпълкома. Бала говори пред "Sportal.bg" и призова негативизмът да спре, както и за търпение и подкрепа към националния отбор.

"Никога няма да кажа кой от футболистите ме е разочаровал. Всички, които съм използвал, имат някакви качества. В България най-много разбираме от политика и футбол. Мнения има много. След като ми се даде възможност да си подам оставката, какво може да говори това? Последните десетина години много негативно се гледа на националните състезатели. Трябва да ги подкрепяме. Не може хора от Изпълкома постоянно да говорят и да плюят по тези футболисти. Това вреди. Той идва убит от хора, които пред медиите си прокарват собствени политики. Това трябва да спре. Не може след назначаването на Дерменджиев да има изказване на член от Изпълкома какъв бил той. Години наред няма да имаме генерация, която да ни представя, ако продължим така. Убеден съм, че този национален отбор има потенциал и може март месец да обърне нещата. Всички си подадохме оставката. Нека народът и медиите да оставят този отбор да направи нещо. На футболистите им е по-добре да играят навън, отколкото вкъщи. Разбирам ги.", заяви Балъков.

Легендата се върна и към мача с Англия и призна, че никога досега не е бил изпадал в такава ситуация.

"Никога не съм попадал в такава ситуация. Преди мача имаше обяснение, че футболистите, когато излязат на терена, трябва да внимават какво говорят и казват, защото всеки един играч може да отиде при главния съдия и мачът да бъде прекратен. Всичко, което се случи, потопи целия отбор психически. Говорих с Трипиър, който успокояваше мен и всички други. Стърлинг също беше на линията. В един момент от някъде дойде и Хендерсън, който се опита да ме убеди, че съм чул и видял неща, които нито съм чул, нито съм видял.", категоричен бе Балъков.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦарВул

    4 17 Отговор
    И тоа взе да вика"Кой ми сра в гащите"?И то между горните и долните гащи!!За нищо не ставаш Балък!То и името ти такова!!Нали води отбори в Европа-та?От всякъде ти биха шута!!Сега си взел да защитаваш теа дето са с по два леви крака и ходят по деснио тортоар!!!

    Коментиран от #2, #6

  • 2 555

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "ЦарВул":

    Балъков е най-добрият халф, който България е имала, според мен.
    Наско Сираков е най-добрия футболист на Левски! Стоичков - на ЦСКА, Пламен Гетов на Спартак Пл., Садъков, Живко Господинов, Пенев... да не изброявам повече.
    България е имала и ще има футболисти от световна класа!
    Трудно се гради, много по-лесно е да плюеш.
    Питайте Майкъла!
  • 3 Стамат

    3 9 Отговор
    Рибоов, рибов, голям футболист беше, ама като треньор си пълна нула.
  • 4 Кой68

    6 1 Отговор
    Чичо Митко президент на БФС......👍👍👍👍
  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Балъков, не се самозаблуждавай! Провалилите се многократно футболисти нямат самочувствие за да побеждават... Тази национална гарнитура е брак, няма какво да се лъжем.
  • 6 Eistee

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "ЦарВул":

    Балъков е стойностен човек, но за съжаление не го оставиха да свърши нещо. За националния ни отбор по футбол трябваше точно такъв - знаещ, можещ и принципен човек, който да се захване и за 15-20 години да вдигне отбора на крака. Човекът можеше дори и с тези чалгари да спретне посредствен отбор, който да побеждава слабите и да прави равен с големите. Просто му трябваше време. Време обаче в България не се дава - всички са алчни за успехи, но не схващат, че успехите идват след инвестиции, предимно в постоянство, принципност и време. Хората са пълни шарани и смятат, че на Света има треньор, който да дойде и за едни квалификации да вкара нещата в релси. Няма такъв. Гуардиола да дойде, ина него ще му трябват 10-15 години.
  • 7 валери

    1 0 Отговор
    Измислен, жалък