Last news in Fakti

24 Октомври, 2019 15:30 631 0

Световното клубно първенство ще е в Китай

  • фифа-
  • несъгласие-
  • световно клубно първенство-
  • инфантино-
  • турнир-
  • китай

ФИФА не се отказва да проведе турнира, въпреки несъгласието на някои от европейските грандове

Световното клубно първенство ще е в Китай - 1
Снимка: БГНЕС

ФИФА реши първото издание на световното клубно първенство да се проведе в Китай. Надпреварата ще се състои от 17 юни до 4 юли 2021 година, а в нея участие ще вземат 24 отбора.

Припомняме, че доста от водещите европейски клубове отсякоха, че не са съгласни с този формат и ще бойкотират турнира.

Въпреки това обаче ФИФА не се отказва да го проведе. Според непотвърдена информация, появила се в западната преса, победителят ще прибере 120 милиона долара.

Последните две издания с настоящия формат на Световното клубно първенство ще се състоят в Катар. Тазгодишният турнир стартира на 11 декември. На полуфиналите ще се включи настоящият европейски клубен шампион Ливърпул.

"Това ще бъде първото реално Световно клубно първенство, в което ще се конкурират най-добрите. Който обича футбола, ще очаква с нетърпение новия турнир", заяви президентът на ФИФА Джани Инфантино.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА