Last news in Fakti

25 Октомври, 2019 15:02 958 1

Глобиха звезда на НБА с 3 милиона долара

  • глоба-
  • мачове-
  • допинг-
  • нба-
  • финикъс сънс-
  • ейтън

Деандре Ейтън бе наказан за 25 мача, което ще му донесе огромни финансови загуби

Глобиха звезда на НБА с 3 милиона долара - 1
Снимка: БГНЕС

Центърът на Финикс Сънс Деандре Ейтън беше наказан от НБА за 25 мача заради нарушение на антидопинговите правила. Според информацията от официалния сайт на Лигата, в пробата на 21-годишния бахамец са открити следи от диуретик.

Ейтън, който през лятото на 2018 г. беше избран под №1 в драфта, поднесе извиненията си. Той беше категоричен, че ще потърси помощта на профсъюза на играчите, за да подаде жалба срещу наказанието.

Вече стана ясно, че за периода на отстраняването си баскетболистът ще понесе финансови загуби в размер почти 3 милиона долара. Ейтън започна шампионата в НБА с договор, според който ще получи по 116 620 долара за всеки мач от редовния сезон.

През миналата година 211-сантиметровият център участва в 71 срещи на Финикс Сънс, а в тях записа средно по 16,3 точки и 10,3 борби.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 yorval

    0 0 Отговор
    По-верното в краткия анонс е ... ще получАВА по ... долара за всеки изигран мач от сийзъна ...