Last news in Fakti

27 Октомври, 2019 16:27 942 1

Валверде напуска след края на сезона?

  • валверде-
  • куман-
  • заместник-
  • договор-
  • напускане-
  • барселона

Треньорът на Барселона може да не се задържи още дълго на поста

Валверде напуска след края на сезона? - 1
Снимка: БГНЕС

Настоящият сезон ще е последен за Ернесто Валверде начело на Барселона, написа мадридският AS. Изданието твърди, че шефовете на каталунския клуб са взели решение да не продължават договора на 55-годишния специалист. Позицията на ръководството няма да се промени дори и тимът да спечели Шампионската лига.

В договора на Валверде има опция, която позволява той да бъде удължен с още една година, но Барселона няма да я активира. На “Камп Ноу” искат от следващия сезон отборът да бъде воден от Роналд Куман, който в момента е селекционер на Холандия. Бившият защитник не би отказал покана от Барса, а като резервен вариант се спряга името на друг холандец - Марк ван Бомел. Той също има минало като футболист на каталунския гранд, а от 2018 година е старши треньор на ПСВ Айндховен.

Куман можеше да поеме Барса през лятото, когато позициите на Валверде бяха разклатени след загубата с 0:4 от Ливърпул в Шампионска лига и провала във финала за Купата на краля, но предпочете да продължи работата си с националния отбор.

За две години като наставник на Барселона Валверде е спечелил 4 трофея - 2 титли в Ла Лига, една Купа на Краля и една Суперкупа на Испания. Той обаче два пъти се провали в Шампионската лига.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЛАРДИОЛА

    1 2 Отговор
    Е тая година също ще се провали ,ще яде здрави шамари от реал и атлетико