Last news in Fakti

4 Ноември, 2019 20:35 1 133 2

Три медала за България от Европейското по борба за глухи

  • европейско по борба-
  • за глухи-
  • българия-
  • три медала-
  • в беларус

Първенството се проведе в Беларус

Три медала за България от Европейското по борба за глухи - 1

Един сребърен и два бронзови медала е равносметката за България от завършилото Европейско първенство по борба за спортисти с увреден слух. Шампионатът се проведе в Гомел, Беларус, а страната ни беше представена от петима борци – четирима при мъжете и Иво Ибришимов при младежите. Панайот Димитров ( до 55кг) стигна до сребърното отличие в класическия стил, докато Иван Стоилов ( до 79кг) и Делян Димитров ( до 61кг) останаха с бронзовите медали в свободния. Иван Иванов ( до 97кг) победи в една среща и завърши на 7-то място в категорията.

''Доволен съм, въпреки че и късметът не беше на наша страна. Още в първия ден контузия получи Иван Стоилов и не успя да завърши срещата си при класиците, но стисна зъби и с болки игра в свободния, където взе бронзовия медал. Три медала от толкова силно първенство е успех за нас. Поздравявам момчетата и техните треньори Денислав Чамишки и Светослав Миленков за успешното представяне. Винаги може и повече, но с оглед на здравословните проблеми, е добро постижение”, сподели Николай Бозев – президент на спортната федерация на глухите в България.

Междувременно, утре за Анталия заминават двамата ни национали по карате. В турския град ще започне Европейския шампионат за спортисти с увреден слух. Радостина Йотова ще спори в женската надпревара в дисциплината – КАТА. Николай Христов в КУМИТЕ, мъже до 75 килограма. С тях ще бъдат и техните треньори Илиян Мечков и Борислав Иванов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Big bulgarian boss

    3 0 Отговор
    Не ни пука !! нас ни интересува путин руски ракети ердоган и цигани ))))))))))))))))))

    Коментиран от #2

  • 2 АБРИВИАТУРА

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Big bulgarian boss":

    И фолцваген баце,пак сме щели да го строиме.
    Иначе браво на момчетата.