8 Ноември, 2019 19:13 4 549

Самолетите със забрана да летят над къщата на Меси

  • лионел меси

Причината не се оказа скандална

Самолетите със забрана да летят над къщата на Меси - 1
Снимка: БГНЕС

Едно изказване на президента на авиокомпанията Vueling предизвика огромна полемика в Испания, пише dsport.bg. Хавиер Санчес-Прието заяви в интервю, че самолетите нямат право да летят над къщата на звездата на Барселона Лионел Меси.

Обяснявайки защо планът за разширяване на компанията до летище "Ел Прат" е в застой, Санчес-Прието заяви, че причината е, "защото самолетите нямат позволение да летят над къщата на Лео Меси, което е нещо, което не се случва никъде другаде по света."

Това изказване логично доведе до страхотни дебати в интернет и учудване защо аржентинецът се ползва с подобри невероятни привилегии, включващи небесното пространство над дома си.

Причината логично се оказа далеч по-прозаична и нямаща общо с нежелание от Меси да чува двигателите на самолети над къщата си.

Всъщност домът на Меси е в община Гава, на около 25 километра извън Барселона и във вътрешността на "естествения парк Дел Гараф" - зона, защитена от испанския закон за природата заради богата флора и фауна в нея.

Заради това самолетите, пристигащи и тръгващи от "Ел Прат", трябва да заобикалят зоната, навлизайки в Средиземноморието.



Свързани новини