Last news in Fakti

10 Ноември, 2019 15:05 1 412 2

Легенда на Левски се завръща на работа в клуба

  • легенда на левски-
  • се завръща на работа в клуба-
  • димитър телкийски-
  • треньор в дюш

Димитър Телкийски отново ще работи за ДЮШ на клуба

Легенда на Левски се завръща на работа в клуба - 1
Снимка: sportal.bg

Легендарният Димитър Телкийски от утре се завръща на работа в Левски като треньор в детско-юношеската школа, научи Sportal.bg. Петкратният шампион със "сините" влиза в треньорския екип на школата, заменяйки Красимир Петров, който бе освободен от своя пост. Петров водеше отбора на U-17 на столичани, който се счита за един от най-успешните в школата през последните години. Очаква се опитният Георги Тодоров да води тази възраст до края на календарната година, а през пролетта треньор най-вероятно ще стане Захари Сираков, чиято работа с юношите до 15 г. до този момент впечатлява.

Имащият 313 мача със синята фланелка Телкийски отказал предложението на Георги Дерменджиев да влезе в щаба на националния отбор, за да се завърне в школата на Левски. Двамата работеха заедно в началото на година в първия тим на 26-кратните шампиони. Мечо бил много амбициран да работи в синята академия и да даде своя принос за цялостната промяна в работата с подрастващите левскари. Както е известно, 42-годишният пловдивчанин стартира треньорската си кариера в ДЮШ на Левски през 2015 година, където стига до треньор на тима до 19 години - набор 1998 година. През 2016 година обаче напусна, след като тогавашният шеф на школата Даниел Боримиров го замени с Йордан Петков, а на Телкийски му беше предложено да води по-малките таланти, но той отказа.

Sportal.bg научи, че треньорът на U-19 Йордан Петков също напуска, след като е приел поканата да поеме националния отбор на България през 2004, така че ще се търси негов заместник, а Димитър Телкийски става фаворит за този пост. Най-вероятно ще има и още размествания в школата за началото на 2020 година.

Новото ръководство на Левски, за разлика от предните собственици на клуба, прави сериозни инвестиции в школата и вярва, че там трябва да се работи професионално, след като дълги години предшествениците им не обръщаха нужното внимание и не отделяха нужните средства на ДЮШ. Нещо, от което най-много страда самият клуб.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 волен сидеров

    3 2 Отговор
    ха ха ха ха ,каква легенда може да бъде тоа ...

    Коментиран от #2

  • 2 антрашпиц

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "волен сидеров":

    Псевдо легенда..ха ха ха...