12 Декември, 2019 11:21 3 097 10

Пътищата на Георги Валентинов и Bellator се разделят заради расизма

  • георги валентинов-
  • мма-
  • bellator

26-годишният ни боец държи рекорд 21-5 в ММА и тренира заедно с треньора на Конър Макгрегър, Джон Кавана в Ирландия

Пътищата на Георги Валентинов и Bellator се разделят заради расизма - 1
Снимка: Facebook

Българският ММА боец Георги Валентинов подписа с Bellator в края на октомври тази година, но явно от организацията са размислили и той вече не е част от редиците им.

26-годишният Валентинов държи рекорд 21-5 в ММА и тренира заедно с треньора на Конър Макгрегър, Джон Кавана в Ирландия.

Карим Зидан, който е журналист от Bloodyelbow се е свързал с организацията, за да провери статута на Георги и е бил уведомен, че оргнизацията са решили да се разделят с него малко повече от месец, след като той подписа с тях.

Bellator споделят пред Зидан, че освобождават Валентинов заради расистките прояви на феновете, сред които беше и той на мача между България и Англия.

Тогава Валентинов сподели, че е попаднал на грешното място в грешния час и се разграничи от тях. Ето какво е изявлението на Bellator за освобождаването на Валентинов:

"Bellator приема тези въпроси много сериозно и впоследствие освободи Георги Валентинов от неговия договор.

Расизмът и символите свързани с него, нямат място в спорта и няма да бъдат толерирани от организацията."


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 0 Отговор
    КОЙ КАК СИ ГО НАПРАВИ
  • 2 Mma ец

    12 4 Отговор
    Какво ни интересува за тоя дришьо до него ли стигнахме.
  • 3 МП4

    21 3 Отговор
    Големия българин , големия патриот. Като излязат пред камера се усмихват , спокойни, слънца, слънца ще кажеш брех какви добри хора. Ей го на селото, дискотечния бияч , с голямата празна кофа. Видяхме го и на мача, нали не си мислите че този и подобните са отишли да гледат мача, отишли са да си начешат егото да бият на хората децата, да псуват и да се покажат какви селтаци са, иначе ние сме примера за България, вижте ни аз са бия имам сърце да бия по-слабите от мен. Ето такава ни е и държавицата , изцапана с подобни индивиди :)

    Коментиран от #4

  • 4 Йордан

    14 0 Отговор

    До коментар #3 от "МП4":

    Напълно съм съгласен с господина. В нашият град има едно момче на което всички много се възхищават ,че прави малкото населено място още по-известно,но е абсолютен селяк , тип дискотечен бияч с вече няколко боя над много по-слаби момчета,а иначе пред камерите е друго. Другия - Багата, до като всички се молеха да оживее и му се възхищават и боготворят че прави България известна , съм ставал свидетел как всяка нощ отпряваше заплахи и псувни към колеги в казиното в което бях мениджър. Кобрата същата работа... усмихнати,защитаващи БГ-то пред камери и фейсбук но в живота абсолютни утрепки които нямат място сред цивилизацията. Жалко!

    Коментиран от #10

  • 5 VIS

    4 8 Отговор
    Каква е пък тази глупост, един коментира с ник име мма ец казва какъв е пък този дришло, ами този дришло се бори в най опасният спорт в света и се оказва доста добър не като теб да му липсват топки и само да пише глупости за професионален БГ състезател !Друг пък МП4 казва че бил пиянка и се биел по дискотеки, колко трябва да си мозъчно ограничен че да мислиш че от дискотеката направо в Bellator трябва да си мнооо т___ г__ ,за да си с такъв рекорд значи трябва да си отдаден на спорта а това автоматично те изключва от пиянският живот ....за съжаление простотията ходи по хората и примера е тук,,,и да подчертая че изобщо не съм фен на тази личност но това не значи да говоря глупости за него след като са на лице неговите постижения, ,,,и нека да сме честни със себе си, ако някой каже че не е изобщо расист значи лъже иначе би трябвало да прибере няколко римски деца у тях или пък семейство но желаещи не само нямаме но и само като си помисли човек и изтръпва. ...

    Коментиран от #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 А друг

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "VIS":

    най-вероятно затлъстял таксиджия пише с ник VIS, жалейки за славните мутренски времена, на които е бил единствено наблюдател.
  • 10 Все тая

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Йордан":

    Много неприятно, обаче си прав. Иди виж Кубрат как паркира на тротоара пред терминал 2... щото е богопомазан. И полицаите не наглеят толкова