22 Януари, 2020 19:05 5 010 10

Васил Божков разкри съдбата на Левски

  • левски-
  • собственици-
  • божков-
  • медии-
  • среща-
  • хазарт-
  • бизнес-
  • издръжка-
  • борисов-
  • закон

Фирми ще съдят "сините" за 6 милиона лева

Васил Божков разкри съдбата на Левски - 1
Снимка: БГНЕС

Днес от 19.00 часа започна среща между ръководството на Левски и феновете на тима. Тя бе инициирана от собствениците на отбора. На нея участват Георги Попов - официален собственик на Левски, Васил Божков - спонсор на сините чрез "Националната лотария", Димитър Ганев, Павел Колев.

"Ако одържавят лотарията, няма да имам възможност да издържам клуба!", обяви Васил Божков в началото на срещата.

"Днес излезе изявление, че частните лотарии не са спазили закона. Това не е така. Ние сме си платили всичко по закон. Много бързо се интерпретира какво сме платили, че сме укрили и така нататък. Тук има грубо нарушение на Конституцията на България. Тя трябва да се спазва. Ако одържавят лотарията, няма да имам възможност да издържам клуба. Готов съм да остана начело", каза Васил Божков.

"Сега разбирам, че ще има среща между феновете, Красен Кралев и министър-председателя Бойко Борисов. Надявам се премиерът да вземе правилно решение", добави Божков.

Един от собствениците на Националната лотария - Димитър Ганев, който присъства на срещата, говори пред медиите относно финансовите дела на клуба. Той твърди, че новите собственици са дали около 24 млн. лева, откакто са влезли на “Герена”, а две фирми - Виваком и Главболгарстрой, ще съдят Левски за над 6 милиона лева.

“Основните питания са относно финансирането на Левски. Ние сме в клуба за по-малко от 11 месеца. В този срок от компании, свързани с Божков и Нове холдинг, са постъпили малко под 19 милиона лева. Говорим за спонсорство и дарения. Има и още едни 5 милиона, които са под формата на дългосрочно финансиране, което е от Националната лотария. До 2023 година ще се вземе решение дали това ще се вкара в капитала, а може и да се опростят, което е по-вероятният вариант. Това беше основният въпрос към темата за финансирането на Левски и дали е задлъжнял повече. Към момента са погасени 7 348 000 лева стари задължения от преди да дойдем ние. Те са към данъчни, осигуровки, мениджъри, футболисти и т.н. Левски има споразумение с НАП за разсрочане, по което спазва абсолютно всичко и НАП може да го потвърди. Левски е абсолютно платежоспособен и няма просрочени задължения. Не се притеснява от своите кредитори, които имат стари неща. Непрекъсното се получават писма от мениджъри и бивши футболисти. Смятам, че няма кой да каже, че Левски му дължи пари”, каза Ганев, който обяви, че две фирми ще съдят сините за над 6 млн. лева, а това бе казано и от формалния собственик на сините Георги Попов.

“Виваком е отправила писмена претенция към 31 август за връщане на тези пари, имат изпълнителен лист. Техният изпълнителен директор днес ми се обади и ми каза, че ги предизвикваме да ни съдят и те ще заведат дело. Виваком, заедно с лихвите, са за над 3 млн. лева.

Главницата на Главболгарстрой е 2 738 162 лева. Лихвите към 31 декември 2019 г. са 366 130 лева и 28 стотинки. Само да уточним за Главболгарстрой, че според нас Левски не дължи тези пари и ще се съдим”, казаха Георги Попов и Димитър Ганев.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гундабат

    11 2 Отговор
    Ще чакам подробностите.
  • 2 Пенчо

    21 6 Отговор
    Айде сикиджам на измамниците , този на снимката накара отчаяния беден българин да търка билети в очакване да спечели фамозно големи суми и само парите им изсмука !
  • 3 Behemoth

    30 6 Отговор
    Въобще не ми пука за какъвто и да е било спорт....ЗАКРИВАЙ стига да се гаврили с името на Апостола тия лумпени.....Божков в затвора!

    Коментиран от #5

  • 4 Алфа Вълкът

    23 7 Отговор
    Тия говеда са като бездънна каца бе баце? Батков им опрости 17млн, Русев и той 13-14млн. Тоя колко налял, към НАП още си дължат 5-6млн, сега щели да ги съдят за 6мнл. При толкова милиони една купа да си бяха купили поне!
  • 5 Левски 1914

    10 9 Отговор

    До коментар #3 от "Behemoth":

    Стига де нали на 09 09 2016 закриха един отбор
  • 6 Не искаме

    22 1 Отговор
    нито мутри, нито мутренски отбори. Не може отбор на народа, да е отбор на мутра. В историята на Левски, мутри не са споменавани, неговият Левски не е бил и няма как да е нашият. Знаем много добре как такива "покриват" задължения, като правят клуба още по-голям длъжник лично на тях.
  • 7 спортист

    19 1 Отговор
    Някой да си спомня, че същият този велинградски чейнчаджия навремето умишлено затри най-стария спортен вестник в Бг - в. "Спорт", бивш "Народен спорт". Купи го и бързо го фалира, но още държи правата му за "Спортист на годината". Познайте защо. Същевременно с бясна скорост тръгна в. "7 дни спорт" на комунистическото мекере Юли Москов, близача на всички власти. Каквото и да приказват - пари /мръсни при това/ са в основата на всичко!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 148

    1 0 Отговор
    17 777 с текст: DMS Веско
  • 10 xaйдук

    1 0 Отговор
    Тия трябва да се спонсорират, само от членския внос на феновете си! От къде на къде,ще дават от моите данаци и такси за футбола ,след като,нито ги гледам нито ги слушам ! Всички ,лотарии да са държавни и постъпленията да се разпределят в полза на народа и при злоупотреби да има обесени ! Такъв трябва да е закона,тогава ще останат да крадат най-алчните и съответно,когато ги хванем обществото ще бъде очистено от тях !