Last news in Fakti

19 Февруари, 2020 00:17 1 787 2

Борусия Дортмунд взе аванс срещу ПСЖ

  • борусия дортмунд-
  • псж-
  • шампионска лига-
  • холанд-
  • неймар

Ерлинг Холанд пак герой за германците

Борусия Дортмунд взе аванс срещу ПСЖ - 1
Снимка: БГНЕС

Борусия (Дортмунд) победи френския първенец ПСЖ с 2:1 в първи мач от осминафиналния им сблъсък в Шампионската лига. Двата гола за вестфалци реализира Ерлинг Холанд (69, 77). 19-годишното дете чудо от Норвегия има вече 10 попадения в 7 мача този сезон в турнира. Неймар (75) се разписа за парижани.

Парижани първи имаха възможност да стигнат до гол в 10-ата минута, но Неймар шутира от фаул покрай вратата. Вестфалци отвърнаха с удар на Джейдън Санчо, който при контраатака също не намери целта, а имаше избор и да подаде на някой негов съотборник. В тази ситуация домакините бяха петима срещу трима от френския шампион.

До края на първата част Санчо най-често тормозеше отбраната на гостите, но вратарят им Кейлор Навас на два пъти реагира отлично, пресичайки успореден пас и спасявайки опасен удар на англичанина. Холанд също имаше шанс и шутира мощно, но неточно.

Шоуто на „Сигнал Идуна Парк“ бе оставено за втората част, в която съперниците зарадваха феновете с истинско зрелище. След пропуски на Килиан Мбапе от гостите и Ашраф Хакими от домакините се стигна до 69-ата минута, в която ударът на Рафаел Герейро не се получи, но топката се озова в Ерлинг Холанд, който отблизо вкара за 1:0.

ПСЖ изравни сравнително бързо в 75-ата минута, когато Мбапе финтира няколко бранители и подаде успоредно на голлинията за Неймар, който засече на празна врата за 1:1. Радостта на парижани обаче бе твърде кратка. В 77-ата минута Холанд отново изригна и с мощен шут се разписа за 2:1. Това бе десети гол за 19-годишния норвежец от седем мача в турнира този сезон, като осем от попаденията му са за австрийския шампион РБ Залцбург.

В 81-ата минута гостите можеха отново да изравнят, но изстрел на Неймар отблизо се отби от гредата. До края на мача парижани натиснаха в търсене на изравнителен гол, но така и не успяха да го постигнат.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зевс

    3 0 Отговор
    За ПСЖ с номер 10 игра Азис....
  • 2 Бачо Киро

    0 0 Отговор
    И как "все аванс"? Май има нужда от повтаряне на 1ви клас.