Last news in Fakti

10 Март, 2020 12:15 1 397 2

Италианската Серия А може да остане без шампион

  • серия а-
  • футбол-
  • италия-
  • коронавирус

Възможно е Италия да поиска от УЕФА отлагане на първенството на Стария континент

Италианската Серия А може да остане без шампион - 1

Кризата с коронавируса в Италия парализира цялата държава, в т.ч. футбола на Апенините. След последното решение на италианското правителство още два кръга от Серия "А" бяха отложени, като в момента се работи по план за след 3-ти април, когато евентуално шампионатът на Ботуша ще бъде възобновен. Наред с това международните мачове на италианските отбори остават в сила и ще се играят пред празни трибуни.

"Гадзета дело Спорт" отбелязва, че засега казусът с титлата, изпадащите и влизащите в Серия "А", при вариант проваляне на остатъка от сезона, е висящ. Очаква се въпросът да бъде разгледан на днешния федерален съвет. Съществува хипотеза да не се присъжда шампионска титла на никой клуб, ако Серия "А" бъде окончателно спряна.

Изданието добавя, че все още е твърде рано да се мисли за Евро 2020, но е възможно Италия да поиска от УЕФА отлагане на първенството на Стария континент. Никога досега четиригодишният цикъл на европейските финали (от 1960 година насам) не е бил нарушаван.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    2 2 Отговор
    Сакън ,гея ще пометне без купа...

    Коментиран от #2

  • 2 гундиtu

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Behemoth":

    Ми да се върне в Мадрид тъкмо те тази година ще взимат и първенството и шампионската лига.