10 Март, 2020 15:15 1 138 2

Футболните федерации искат отлагане на Евро 2020

  • натиск-
  • отлагане-
  • евро 2020-
  • футбол-
  • коронавирус-
  • чеферин-
  • федерации

Натискът върху УЕФА се засилва

Футболните федерации искат отлагане на Евро 2020 - 1
Снимка: БГНЕС

Натискът върху УЕФА от страна на футболните федерации за отлагането на Европейското първенство се засилва. Според информацията на италианското издание „Tuttosport“, почти всички федерации са поискали отлагане на Евро 2020, за да може техните национални първенства да бъдат приключени до началото на лятото. Причината е епидемията от коронавирус, която обхваща все по-големи части от Европа. Първенството в Серия А вече бе отложено и мачове от италианския шампионат няма да се играят поне до 3 април.

Предложението на част от федерациите е Европейското първенство да бъде отложено с една година.

Шефът на УЕФА Александър Чеферин засега се съпротивлява срещу идеята за отлагане на Евро 2020 и позицията му е разбираема, защото организацията на тазгодишния турнир е изключително трудна. Той създаде мощна организационна машина, която да управлява провеждането на Европейското първенство, тъй като това е първото, което се провежда не на територията на една или две съседни държави, а на 12 стадиона в 12 града от 12 национални асоциации на УЕФА.

Европейската футболна централа очакваше да развие огромен оборот от 2,5 милиарда евро, което е с над 600 милиона евро повече спрямо последното издание през 2016 година.

Следователно съпротивите са повече от разбираеми, но с всеки изминал ден рискът Евро 2020 да бъде отложено се увеличава.

Със сигурност пред УЕФА не стои като възможност мачовете от Европейското първенство да се играят без публика, което в крайна сметка може да доведе до отлагането на турнира.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чеферини

    4 0 Отговор
    Взехме рушветите, сега ако няма първенство трябва да връщаме парите, дейба вируса гаден
  • 2 Нешка

    3 0 Отговор
    Баба Ванга каза : ке се отложи спорния празник на топката 2020! И това ми е казала Вангелия забравила ли съм да ви го спомена?