Last news in Fakti

13 Март, 2020 09:17 1 118 0

Прекратиха и френското първенство

  • лига 1-
  • футбол-
  • прекратяване-
  • франция-
  • коронавирус-
  • отмяна

Елитната френска Лига 1 е поредният голям шампионат, който спира заради пандемията от коронавирус

Прекратиха и френското първенство - 1
Снимка: БГНЕС

Френската футболна федерация взе извънредно решение да прекрати провеждането на всички футболни първенства в страната. Така елитната френска Лига 1 е поредният голям шампионат, който спира заради пандемията от коронавирус.

“Съобщенията на президента на Франция водят до това Френската футболна федерация да поеме своите отговорности, за да допринесе за преодоляване на здравната криза, която поразява страната ни. Следователно, тази вечер искам да обявя прекратяването на цялата дейност и състезания, управлявани от федерацията – нейните лиги на цялата територия. Също така всички женски и мъжки аматьорски първенства, от всички възрастови категории, различните турнири, тренировките и активността на Футболните училища са спрени от днес. Те ще се възобновят веднага, когато условията позволяват”, обяви официално президентът на Френската футболна федерация Ноел Льо Грае.

Междувременно и ръководството на Южноамериканската конфедерация (КОНМЕБОЛ) реши да прекрати временно мачовете от турнира Копа Либертадорес заради COVID-19.

„Изправени пред риска от разпространението на коронавирус, взехме решението да прекратим мачовете от Копа Либертадорес през седмицата 15-21 март“, се казва в изявлението на КОНМЕБОЛ.

Копа Либертадорес е южноамериканският еквивалент на Шампионската лига в Европа, като в момента започналата през януари надпревара все още е в груповата си фаза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА