Last news in Fakti

13 Март, 2020 11:45 699 1

Коронавирусът проваля и Копа Америка

  • конмебол-
  • колумбия-
  • копа америка-
  • отлагане-
  • коронавирус

Възможно е да бъде последван примерът на УЕФА, която планира да отложи Евро 2020 за следващата година

Коронавирусът проваля и Копа Америка - 1
Снимка: БГНЕС

Епидемията от коронавирус, която обхвана много страни по света, може да стане причина и за отлагането на Копа Америка. Турнирът трябва да се състои от 12 юли до 12 юни в Аржентина и Колумбия, но ръководството на КОНМЕБОЛ вече обсъжда възможността да отмени провеждането му.

Възможно е да бъде последван примерът на УЕФА, която планира да отложи Евро 2020 за следващата година. Това обаче означава, че календарът през 2021-а ще стане изключително натоварен, защото тогава ФИФА ще организира Световното клубно първенство в новия му формат, с 24 отбора.

В Южна Америка ситуацията с COVID-19 все още не е толкова сериозна, колкото в Европа, но въпреки това в Аржентина, Еквадор и Паргавай взеха решение всички мачове да се играят при закрити врати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Violin Ivanoff

    1 0 Отговор
    Брат, на кой му пука за Копа Америка. Да им го накопаня, здравето ни е по-важно!