Last news in Fakti

15 Март, 2020 09:49 1 257 1

БФС иска всички играчи на Левски да се тестват

  • левски-
  • коронавирус-
  • изследване-
  • касабов-
  • бфс-
  • робърта

Временно изпълняващият поста президент на БФС Михаил Касабов е пратил писмо до Левски

БФС иска всички играчи на Левски да се тестват - 1
Снимка: БГНЕС

Временно изпълняващият поста президент на БФС Михаил Касабов е пратил писмо до Левски, началника на кризисния щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски, здравният министър Кирил Ананиев и министъра на спорта Красен Кралев, в което препоръчва всички играчи и треньори на "сините" да бъдат тествани за коронавирус, пише "Sportal.bg".

Това се е случило вчера, преди да излезе резултатът от пробата на Найджъл Робърта, след като в четвъртък вечер изпълнителният директор на 26-кратните шампиони Павел Колев изпратил писмо до Мишо Касабов, с което изисквал да бъде отложен мачът с Лудогорец, който трябваше да се играе вчера пред празни трибуни.

Както е известно, нападателят на "сините" Найджъл Робърта се разболя през седмицата, след което беше изолиран от тима. Клубният лекар и спортно-техническото ръководство веднага взеха решение играчът спешно да бъде тестван и за коронавирус. Голмайсторът на "сините" отиде за тест във ВМА на 12 март, в 11:00 часа, но неговите резултати не бяха готови същия ден.

Така в четвъртък вечерта Колев се обърнал към БФС с молба мачът с Лудогорец да бъде отложен, тъй като само така може да бъде гарантирано здравето на състезателите на 100%, след като Робърта е минал само един тест и дори не бяха ясни неговите резултати, а ще трябва да мине и втори след няколко дни. Напомняйки, че Лудогорец минаха два теста след завръщането си от Милано, въпреки че "орлите" сториха това, тъй като направиха първия тест буквално часове, след като се завърнаха от Милано и той можеше да не покаже симптоми. Поради тази причина обаче мачът на шампионите с Арда 23-ия кръг беше отложен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ехх, колко жалко е да си говедо!

    2 1 Отговор
    Кухорогия добитък ще хване кууууррронен вирус!