Last news in Fakti

16 Март, 2020 12:28 839 2

Британски атлети: Отменете Олимпийските игри!

  • реализъм-
  • отмняна-
  • призив-
  • атлети-
  • олимпийски игри-
  • великобритания-
  • коронавирус

"Трябва да бъдем реалисти за ситуацията, в която се намиране", заявиха състезатели

Британски атлети: Отменете Олимпийските игри! - 1
Снимка: БГНЕС

Международният олимпийски комитет (МОК) трябва да вземе мерки и да отложи Олимпийските игри в Токио това лято, това мнение изразиха част от британските атлети пред вестник “Гардиън”.

Гай Лиърмонт, който беше капитан на Великобритания на Европейското първенство в зала в Глазгоу през миналата година, стана първият атлет от Великобритания, който заяви, че провеждането на Олимпийските игри в Токио по план (24 юли – 9 август) крие доста рискове за здравето на спортистите.

Нямаме представа колко лошо ще стане това. Разбира се, че МОК и целият свят искат успешни олимпийски игри. Но от това, което се случи, категорично смятам, че състезанията трябва да се отложат – освен ако властите не могат да гарантират, че това ще стане както обикновено, което не вярвам, че могат“, заяви Лиърмонт пред вестника.

“От гледната точка на спортист тук ни трябват известна яснота, прозрачност и гъвкавост. Защото пресконференцията, която видях от японския премиер, не ме изпълни с такава увереност, че тези игри ще продължат напред”, добави той.

“Трябва да бъдем реалисти. Ако правителството на Великобритания казва, че пикът ще дойде през май или юни, няма да имаме дори олимпийски квалификации. Австралийците вече отмениха техните и се страхувам, че това ще се случи в по-голямата част от Европа. Ще съм щастлив, ако Игрите бъдат отложени най-рано за октомври – или 2021 или 2022 г. Най-малкото това ще даде на спортистите време да планират, тренират и най-важното – време този вирус да бъде овладян”, каза още Лиърмонт.

Един от най-опитните състезатели в отбора по лека атлетика на Великобритания Мартин Рууни, олимпийски и трикратен световен медалист с щафетата на 4 по 400 метра, също изказа мнението си.

“Мисля, че повечето спортисти са прагматични и осъзнават, че здравето и благополучието не само на спортистите, но и на екипите около тях са най-важни. Ако събитие с масово участие е с висок риск, тогава Олимпийските игри не трябва да се проведат и като спортисти няма какво да направим. Притеснението е, че се продължава напред и спортистите не са имали шанса да се класират. Бих се разгневил, ако знаех, че съм в отлична форма и нямам възможност да се състезавам на добри състезания и не получа необходимия резултат или точки за класиране”, каза от своя страна Рууни.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 до кочината руска

    0 2 Отговор
    А в Англия децата си ходят на училище и футбола продължава.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.