Last news in Fakti

19 Март, 2020 12:01 943 0

Клубовете в Англия сами ще решат как да завърши сезонът

  • клубове-
  • решение-
  • сезон-
  • приключване-
  • среща-
  • фа-
  • висша лига-
  • коронавирус

Ръководството на Висшата лига ще проведе спешен конферентен разговор с участието на всички 20 клуба

Клубовете в Англия сами ще решат как да завърши сезонът - 1

Бъдещето на сезона в Премиър лийг може да бъде решено днес. Тази сутрин започва видеоконференция между представители на всичките 20 клуба от английския елит и ръководството на Висшата лига. Очаква се клубовете да се обединят около препоръката, която УЕФА издаде във вторник. А именно - първенството да завърши до 30 юни, ако това е възможно. В момента всички мачове са спрени до 3 април, но е почти сигурно, че този срок ще бъде удължен. Европейското първенство вече бе отложено за следващото лято, за да има възможност отделните шампионати да приключат през лятото.

Възможно е днес да не бъде взето и никакво окончателно решение, освен да се обсъдят сценариите, които да дадат възможност шампионатът да завърши. Според медиите на Остров засега болшинството от клубовете иска първенството да се изиграе до край, а не сезонът да бъде анулиран, както предложиха през миналата седмица от Уест Хям.

Един от големите въпроси е дали оставащите 92 мача до края на кампанията ще се изиграят пред празни трибуни. Друга тема, която трябва да се обсъди, е какво ще се случи с контрактите на играчите, които приключват през юни, както и на тези, чиито наеми изтичат в края на същия месец.

Според информациите в Англия още вчера от Премиър лийг са провели разговори с компаниите, излъчващи мачовете, както и с основните спонсори, за да проучат тяхното мнение и опасността от това да бъдат предявени финансови претенции към лигата и клубовете, ако сезонът не завърши. Преди няколко дни се появи информация, че "Скай спортс" и "Би Ти Спорт" могат да поискат компенсация в размер на 750 милиона паунда, ако договорът за телевизионни права не бъде изпълнен. За момента от двете компании отказват да коментират тази възможност.

Всички тези теми няма да могат да бъдат решени днес, така че очаква разговорите да продължат и следващата седмица.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА