20 Март, 2020 18:46 1 993 0

Шефът на родната тенис федерация: Ще поддържаме българския тенис жив

  • федерация-
  • мерки-
  • сигурност-
  • тенис-
  • турнири-
  • цветков-
  • българия-
  • коронавирус

Стефан Цветков разясни какви мерки се взимат от страна на федерацията

Шефът на родната тенис федерация: Ще поддържаме българския тенис жив - 1
Снимка: БГНЕС

Изявление на Стефан Цветков, председател на Управителния съвет на Българска федерация по тенис, във връзка с обстоятелствата около спирането на сезона и разпространението на коронавирус:

"Уважаеми членове на БФТ,

Надявам се, че това съобщение да Ви намира в добро здраве и разположение на духа. В тази извънредна и нетипична ситуация, в която е страната ни и българският тенис, от името на членовете на Управителния съвет, бих искал да Ви уверя, че Българска федерация по тенис твърдо и последователно продължава да подкрепя и работи за членовете си съгласно добрите практики с оглед обстоятелствата в момента.

Нашата дейност ще трябва да се адаптира към новата ситуация в страната и в света. Въпреки това и доколкото обстоятелствата ни позволяват, ние запазваме фокуса си върху нашите основни цели и приоритети.

a) Ние сме фокусирани върху това да запазим нашите служители, състезатели и треньори здрави и информирани!

б) Наш фокус е и да останем ангажирани с всички любители на тениса, които са лишени от възможността да практикуват своя любим спорт в настоящата епидемична обстановка.

в) На следващо място, но не и по значение - ние сме фокусирани и върху запазване жизнеността на нашия спорт и на тенис клубовете в страната!

Целият екип на БФТ в момента работи дистанционно. Въпреки това, всички служители и членовете на УС са напълно на разположение да отговарят на нуждите и запитванията на нашите членове. Вие можете да се свържете с екипа на БФТ посредством електронна поща или мобилен телефон, включително да провеждате виртуални срещи с тях посредством видеоконферентни технологични решения, включително, но не само Skype, Google Hangout и други.

Всеки Тенис клуб - член на БФТ (независимо от неговата категория) ще може да се възползва от услугите на нашия екип.

Нашата интернет страница и акаунта ни във Facebook - се актуализират редовно с нова информация от различни достоверни източници. Същевременно Ви каним да споделите и вашите истории и новини. Така че, сега е време и Вие да създадете съдържание и да споделите информация и обяви, на които да дадем гласност и трибуна. Така Вашият тенис клуб ще получи още една платформа, на която да бъде забелязан.

До края на тази седмица предстои да бъде одобрен от УС съставът на Кризисен щаб на БФТ, който ще включва членове на УС и на Треньорския съвет. Щабът ще се съсредоточи върху решаването на няколко много важни теми за дейността на федерацията: Адаптиране на спортния календар за 2020 година към ситуацията в страната и чужбина; осигуряване на финансовата стабилност на БФТ в тази кризисна ситуация и подпомагане на всички тенис клубове в страната да се справят с новите и необичайни предизвикателствата, на които епидемичната ситуация в страната ги подложи.

Бих желал да акцентирам на няколко важни неща.

Първо, планираме да подготвим препоръки до Министерството на младежта и спорта и цялото правителство за подкрепа на българския спорт в тези трудни времена с подходящи икономически и социални мерки. Нуждаем се от Вашата обратна връзка, за да разберем какво е въздействието на извънредното положение, обявено от Народното събрание в страната, върху Вашата работа и как вашите клубове осигуряват продължаване на дейността си. Моля, изпратете ни възможно най-скоро Вашите коментари по следните няколко важни теми:

Как е засегната дейността на Вашия клуб от извънредното положение в страната и наложените заради него ограничения?

Бихте ли предложили конкретни и специфични мерки, които БФТ да обобщи в общо предложение до ММС и другите ангажирани с дейността ни местни и/или държавни органи? Моля да ги групирате според срока им на реализация, т.е. краткосрочни, средносрочни и дългосрочни мерки.

Бихме се радвали, ако можете да ни предложите работещи и проверени икономически решения, които да позволят/да спомогнат да се преодолее създалата се кризисна ситуация.

Второ, неизбежно се налага да бъде променен спортният Календар за настоящата спортно - състезателна година, макар и ситуацията все още да е трудно предсказуема. Нашата основна цел ще бъде да преодолеем кризата, причинена от COVID-19 пандемия, като следваме изискванията на обявеното извънредно положение в България и много държави по света. Знаете, че вече отложихме всички прояви от спортния ни календар до края месец април.

В момента сме активно в комуникация с ITF и Tennis Europe като очакваме указания от тях относно структурирането на техния календар до края на календарната година. На база на обратната връзка от ITF и Tennis Europe ще можем да планираме първо всички международни прояви, на които държим България и българските тенис клубове да бъдат домакини. След това ще се предложи и разместване в програмата на останалите първенства и турнири за всички възрастови групи. Ще бъдем във връзка с Вас в следващите няколко седмици по тази тема.

На трето място, моля да споделите с нас Вашите идеи и предложения, с какво българският тенис може да допринесе за преодоляване на кризата в страната. Например, предложения как да се подпомогнат органите на местна власт, здравните заведения. Пример за подобна идея и намерението ни да ангажираме участниците в националните ни отбори за мъже и жени да се включат в кампанията "Остани в къщи" и да бъдат модел за отговорно поведение сред всички спортисти и любители на тениса.

БФТ ще продължи действа отговорно към всички състезатели, треньори и любители на тениса според развоя на ситуацията в страната и в света и ще продължава редовно да Ви информира за действията и решенията на своите ръководство и екип."

Искрено Ваш,
Стефан Цветков
Председател на УС на БФТ"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА