20 Март, 2020 19:33 1 088 2

Вирусолог: Футболът да спре до края на годината

  • доктор-
  • футбол-
  • подновяване-
  • вирусолог-
  • коронавирус

"Не мисля, че мачове през април или май са добра идея", смята д-р. Йонас Шмит-Шанасит

Вирусолог: Футболът да спре до края на годината - 1
Снимка: БГНЕС

Футболът в Европа и света може да спре до края на годината заради мерките за борба с коронавируса, макар надеждите на милиони фенове да са мачове да има през май. Предложението за по-дълга почивка е на немския вирусолог проф. д-р. Йонас Шмит-Шанасит от института в Хамбург, който каза, че футболът може да е вреден за битката със заразата.

"Не мисля, че мачове през април или май са добра идея. Дори да играят през празни трибуни, хората ще се събират по домовете, за да гледат. Подновяването на футболните първенства би влошило положението", обясни ученият.

Припомняме, че Евро 2020 вече беше отложено, за да се даде възможност на националните първенства и клубните турнири да се възобновят до месец и да приключат в началото на лятото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антикомунист

    0 0 Отговор
    Глупости!През есента ще е най-добре!
  • 2 Закриване...

    1 0 Отговор
    ...на педалските мъки.