22 Март, 2020 15:27 4 397 0

Пълен завой за Олимпиадата

  • олимпиада-
  • токио 2020-
  • отлагане

Във вчерашния ден председателят на МОК Томас Бах демонстрира увереност, че Токио 2020 ще се проведе по план

Пълен завой за Олимпиадата - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Организаторите на Олимпиадата в Токио тази година започнаха да мислят варианти за отлагане на Игрите заради ширещата се зараза с коронавирус.

Европейското първенство по футбол вече бе преместено за следващата година, а до днес от Япония не даваха знак, че това може да се случи и с Олимпийските игри.

Във вчерашния ден председателят на МОК Томас Бах демонстрира увереност, че Токио 2020 ще се проведе по план.

Под натиска на международните спортни организации обаче, днес стана ясно, че Организационният комитет в Япония, както и Международният олимпийски комитет, вече работят върху варианти за отлагането на Игрите, които трябва да стартират на 24 юли.

Все още обаче не е ясно как ще се развие пандемията с коронавируса, като ситуацията се променя всекидневно.

''Бяхме помолени да направим примерен вариант в случай, че се стигне до отлагане'', заяви източник на ''Ройтерс'', участвал в разговорите. ''В момента изготвяме алтернативни планове – план B, C, D. Обсъждат се различни времеви интервали'', допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА