Last news in Fakti

23 Март, 2020 06:58 1 865 1

Реал Мадрид отново печели, специален трофей за "Кралския клуб" донесе Асенсио

  • футбол-
  • турнир-
  • коронавирус-
  • реал мадрид-
  • марко асенсио

Турнирът успя да преизпълни поставената си цел от 100 хиляди евро, които да отидат в помощ на УНИЦЕФ в борбата срещу пандемията от коронавирус

Реал Мадрид отново печели, специален трофей за "Кралския клуб" донесе Асенсио - 1

Отборът на Реал Мадрид може да печели и извън терена. Това доказа крилото на мадридчани Марко Асенсио, който триумфира в благотворителния турнир La Liga Santander Challenge по FIFA 20, в който участие взеха футболисти от 18 отбора в Примера дивисион.

По-важното е, че турнирът успя да преизпълни поставената си цел от 100 хиляди евро, които да отидат в помощ на УНИЦЕФ в борбата срещу пандемията от коронавирус. В рамките на двудневното събитие беше събрана сумата от 140969,26 евро, което означава, че таргетът беше постигнат с успеваемост от 140,96%. Кампанията по събирането на средства ще продължи до 18 часа българско време.

Уникалното състезание беше организирано от известния e Sports коментатор Ибай Янос, който го излъчваше на живо в най-популярната платформа за тази цел, а именно Twitch. То беше подкрепено от Ла Лига, а медиен партньор на събитието беше "Марка", а останалите водещи испански и световни издания също го отразиха подобаващо. Само финалната среща пък беше проследена от невероятните 168,6 хиляди зрители от цял свят.

Във въпросния двубой представителят на Реал Мадрид Асенсио надделя с 4:2 срещу достойния си противник от Леганес Айтор. Шампионът преодоля по пътя си също така и Хосе Антонио (Гранада), Ману Морланес (Виляреал) и Еду Експозито (Ейбар). Финалистът пък започна от предварителния кръг и елиминира последователно Педро Поро (Валядолид), Рубен Гарсия (Осасуна), Горка Гурусета (Атлетик Билбао) и Лукас Перес (Алавес).

Интересното е, че в момента Асенсио се възстановява от скъсани кръстни връзки, като изглежда, че е използвал времето си далече от терена, за да подобри уменията си с джойстик в ръка.

Участници
Алавес - Лукас Перес
Атлетик Билбао - Горка Гурусета
Атлетико Мадрид - Маркос Йоренте
Барселона - без участник заради договор с Konami (предвиден беше Сержи Роберто)
Бетис - Борха Иглесиас
Валенсия - Карлос Солер
Валядолид - Педро Поро
Виляреал - Ману Морланес
Гранада - Антонио Мартинес
Ейбар - Еду Експозито
Еспаньол - Адриан Ембарба
Леванте - Карлос Клерк
Леганес - Айтор
Майорка - без участник заради договор с Konami (предвиден беше Алехандро Посо)
Осасуна - Рубен Гарсия
Реал Сосиедад - Аднан Янузай
Севиля - Серхио Регилон
Селта - Кевин Васкес
Хетафе - Джейсън


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митко

    0 0 Отговор
    Не съм фен на Реал Мадрид,но уважавам този клуб.Ако не успеят да отстранят Сити в Манчестър дано догодина стигнат до финал!!!