Last news in Fakti

24 Март, 2020 15:01 1 440 2

Христо Ристосков: След кризата няма да има търтеи във футбола, които да прибират само тлъсти комисионни

  • христо ристосков-
  • уефа-
  • фифа-
  • коронавирус-
  • футбол

Сигурен съм, че един ден Чеферин ще бъде новият президент на ФИФА

Христо Ристосков: След кризата няма да има търтеи във футбола, които да прибират само тлъсти комисионни - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият международен съдия и член на Атлантическия съвет Христо Ристосков коментира за Faktor.bg тежката ситуация, в която се намира в момента футболът, както и трусовете в международната ситуация заради кошмара на коронавирус.

„Световният футбол няма да бъде същият след този случай, а загубите ще са огромни. Поздравления на шефа на УЕФА Чеферин, който е сравнително млад човек за този пост, но успя да вземе сравнително адекватни мерки. Както виждате, мачът ни с Унгария ще бъде отложен, както и Европейското първенство, но съм сигурен, че футболът ще се завърне в своя блясък и ще бъде отново социален феномен. Убеден съм, че след края на епидемията ще има промени във футбола и ще дойдат по-гъвкави хора. Вече нямаме нужда от търтеи, които да прибират само тлъсти комисионни и само да се возят на самолети“, категоричен е Ристосков.

„С отмяната на Европейското първенство може би ще има някаква промяна в календара и за Световното, но съм сигурен, че шефовете на самите конфедерации ще седнат и ще се разберат. Моите адмирации за Чеферин, тъй като след разпада на Съветския съюз и бивша Югославия, до 1989 г. УЕФА имаше 26 страни членки, а сега са 55. Факт е, че и Израел, и Азербайджан, и Казахстан играят в нашата конфедерация. Аз съм сигурен, че един ден Чеферин ще бъде новият президент на ФИФА. Зависи от федерациите и от нормативните уредби как ще се развият първенствата оттук нататък. Лошо впечатление прави например, че Турция, в условията на такъв проблем да продължава първенството си, не е сериозно. У нас е твърде възможно първенството да се доиграе без плейофи и така например да бъде определен кой ще е шампионът. Това е единият от вариантите, който обсъжда БФС и той никак не е лош“, казва още атлантикът.

„Вече обаче мерките и правилата по стадионите ще са съвсем други. Критериите на големите играчи като спонсорите и ръководителите ще бъдат други. Аз съм сигурен, че човечеството е достатъчно напред и ще се справи с тази ситуация. Трябва да сме по-дисциплинирани и отговорни един към друг. Това важи особено за пенсионерите: хора, стига сте шетали като невестулки и си седнете на задниците вкъщи. Трябва да има дисциплина“, допълни Христо Ристосков.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Решението.

    1 2 Отговор
    Закриване на партиите. Ще се спестят много пари на държавата, ще се осигури работна ръка от всички партийци. Ще спре разделението и ще последва СЪЕДИНЕНИЕ, девизът ни СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА. Капиталистите да връщат всички присвоени пари от НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ, БИЗНЕСЪТ ДА БЪДЕ НАЦИОНАЛИЗИРАН, да се създаде ЦЕНТРАЛИЗИРАНО ДЪРЖАВНО-ПЛАНОВО УПРАВЛЕНИЕ НА ИКОНОМИКАТА от ДЪРЖАВЕН НАР КООП. КАПИТАЛИСТИТЕ да се влеят, като работна ръка към населението. Капиталистите са не малка неусвоена работна ръка във момента. Икономиката ни да се ориентира към всички надежни и доброжелателни ДЪРЖАВИ към човечеството. Да се забрави лошото от партиите и Президента да състави правителство, като го подбере от цяла България на базата на квалификация и опит. Това е просто и функциониращо.
  • 2 Хубави думи

    1 0 Отговор
    от един разумен човек, браво за интервюто!