Last news in Fakti

28 Март, 2020 20:22 2 052 5

Коронавирусът променя футбола - вместо трансфери ще има размени

  • фабио паратичи-
  • футбол-
  • ювентус-
  • коронавирус
Коронавирусът променя футбола - вместо трансфери ще има размени - 1

Футболните трансфери ще претърпят промени заради блокирането на целия спорт заради пандемията от COVID-19. Това прогнозира спортният директор на Ювентус Фабио Паратичи.

Той предполага, че клубовете ще претърпят огромни финансови загуби и мултимилионните сделки ще останат в миналото. "Сега ще има много размяна на играчи. Футболът ще се доближи до НБА", прогнозира Паратичи в интервю за Tuttosport. В Националната баскетболна асоциация не купуват състезатели за пари, а ги разменят или подписват с тях като свободни агенти.

Според Паратичи, е вероятно клубовете от Бундеслигата да успеят да се възползват от кризата. "Това може да се случи поради факта, че Германия има по-стабилна икономика в сравнение с други страни", обоснова мнението си той.

Така не е изключено в следващите години германските отбори да започнат да доминират в Европа, така както го правят испанските и английските тимове напоследък.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния софиянец

    10 3 Отговор
    Ако си замине професионалния спорт, ще бъде много хубаво. Ще останат само тези които наистина обичат спорта.

    Коментиран от #3

  • 3 Някой си

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния софиянец":

    Точно!
    Евала за коментара!

    Коментиран от #4

  • 4 Алфа Вълкът

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Някой си":

    Сам си пишеш, сам си отговаряш.
  • 5 Гунди

    1 0 Отговор
    Крайно време е да придобият човешки облик футболистите! Купуват ги и ги продават като добитък. Навремето така са постъпвали с робите.