Last news in Fakti

29 Март, 2020 10:44 4 536 4

Ето каква е причината в Реал Мадрид да не пипат заплатите

  • реал мадрид-
  • коронавирус-
  • футбол

В основата на това толкова важно решение стои коефициентът на ефективност

Ето каква е причината в Реал Мадрид да не пипат заплатите - 1
Снимка: БГНЕС

Реал Мадрид не планират намаляване на заплатите на футболистите, въпреки задаващата се икономическа криза като резултат от пандемията от коронавирус, съобщава Ас.

В основата на това толкова важно решение стои коефициентът на ефективност - нещо, за което Реал Мадрид се погрижи много добре през последното десетилетие и което му позволява да оцелее сега.

Коефициентът на ефективност е процентът от общите заплати на всички футболисти и служители в клуба по отношение на общия оперативен доход. Според последните данни (от сезон 2018-19) този процент е 52%, което е доста добър резултат на фона на препоръките той да не надвишава 70%.

На "Сантяго Бернабеу" фонд работна заплата възлиза на 394 млн. евро, от които 284 милиона отиват за възнаграждения на играчите и треньорите от първия отбор. В същото време оперативният доход е 757 милиона.

За сравнение коефициентът на ефективност в Барселона за същия период е 65 %. Каталунците харчат 541 млн. евро за заплати (от които 427 милиона за първия отбор) при оперативен доход от 836 млн.

Най-скъпо платените играчи в Реал Мадрид са Рамос и Бейл със заплати от 14,5 милиона, докато възнагражденията на звездното трио на Барселона Меси, Луис Суарес и Гризман значително надвишават тази цифра. Това обяснява и защо на "Камп Ноу" харчат със 143 млн. евро повече за заплати на първия отбор.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въпросче

    5 2 Отговор
    И това трябва ли да ни интересува?
  • 2 Диньо10

    2 0 Отговор
    Папа перез си е бизнесмен и не дава постоянно пари за големи трансфери. На 2 години по 1-2 и то след като плати на съдиите :) Проблема в Барса е един и се казва Барто ла*ното! Некадърен мениджър в бизнеса и в спортната част от управлението на Барселона. Голям некадърник. От 2 години чакаме свестен десен бек и двама централни защитници. За не говорим,че ни трябва разиграваща девятка да поеме от Сурез. Дори той каза, че е време. Вместо всичко това, Барто взе че докара бавния Коутиньо, несериозния Дембеле и Гризман фортнайта...
  • 3 Факт!

    2 0 Отговор
    Исоанците са най-бедните сигани в ЕС обаче имат отбори със скъпи играчи.Отде пари небсе знае.
  • 4 М Илиев

    2 1 Отговор
    Как не се знае бре......
    Виж приходи, реклами и колко хора гледат Класико и си помисли пак не се ли знае
    Хубаво е малко да се мисли, преди да се говори, само за да видим написаното в нета