Last news in Fakti

29 Март, 2020 12:01 6 509 14

Известен психолог обясни модата сред мъжете-спортисти да се обличат в женски дрехи

  • психолог-
  • алексей тупицин-
  • коронавирус-
  • изолация

Изолацията е стрес за всеки човек и семейство

Известен психолог обясни модата сред мъжете-спортисти да се обличат в женски дрехи - 1

Известният руски психолог Алексей Тупицин обясни защо спортистите участват в безкрайни и странни предизвикателства по време на пандемията и даде много ценни съвети как да се справим с изолацията.

"Звездите в спорта са склонни към демонстративно поведение, към себеизразяване. Те имат различна психология, която обикновените хора не винаги разбират. И от икономическа гледна точка е обяснимо - колкото си по-популярен, толкова повече доходи имаш. Освен това повечето спортисти са като деца и затова са щастливи да участват във всичко това", обяснява Тупицин в интервю за Спорт експрес.

Той коментира и модата сред мъжете-спортисти да се обличат в женски дрехи и да се показват в социалните мрежи.

"Що се отнася до шоуто с преобличане, от гледна точка на нормален човек, това е патология. Преди 20 години това се смяташе за девиантно поведение и някои хора все още не могат да свикнат с него, въпреки че всички говорят за толерантност. Диагноза на хора, които се обличат с дрехи на другия пол, не може да бъде поставена.

Но можем да считаме, че са предразположени към ексхибиционизъм. Може би самите те не разбират напълно какво правят, но желанието да останат популярни и да събират харесвания в социалните мрежи, ги кара да го правят. Това е като наркомания. Чувстват се зле без него. В един момент харесванията се превръщат в самоцел."

Според психолога много важно е с какви хора контактува човек по време на карантина.

"Изолацията е стрес за всеки човек и семейство. Хората с развито самосъзнание ще се възстановят и дори ще се възползват от този период. Но е нужна помощ от роднини, родители, приятели. В този момент е много важно кои хора са до теб.

Когато човек излезе от обичайния ритъм на живот, той има две възможности - или да се върти в стрес, или да се промени, като преосмисли живота си."

Турицин дава и няколко препоръки, каито могат да предпазят не само спортистите от полудяване в сегашната ситуация.
"Най-добрата превантивна мярка е пролетното почистване. То премахва излишната енергия и я насочва в конструктивен канал. Другата е хигиена на тялото.

Дори пет минути под контрастен душ облекчава стреса. Масажът, самомасажът, всяка грижа за тялото помага.

Много важно е и да се контролираме какво гледаме, какво четем - и като обем, и като съдържание. Това време сега трябва да се използва за развитие, за учене, за преоткриване на нови интересни неща."


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАТЕ НЕЦИ

    27 1 Отговор
    ТО ТИЯ МАЙ СЕ КАЗВАТ ДОЛНИ ТРАВЕСТИТИ,БЕ "ДОКТОРЕ"!КАКВИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА,КВИ 5 УЕВА ВЕ?
  • 2 Фройд, д-р Фройд

    24 0 Отговор
    Това съм го обяснил. С една дума, пендели
  • 3 no name no face no number

    21 1 Отговор
    какъв стрес за джендърите тва си е ежедневие така са ги научили в западните прогресивни училища, а източните издънки гледат на запад, защото все още не са осъзнали, че това е най грешната посока от която може нещо полезно да се научи.Даже онези избягалите от лошият социализъм съжаляват, че са избягали вече съм срещал няколко и те така
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Индус от Татарлъ

    8 0 Отговор
    Абе, пееразлък си е.
  • 8 Гокоик

    9 0 Отговор
    Еми, п-сти, милорд.
  • 9 Гост

    3 0 Отговор
    И такава мода ли има сред спортистите.
  • 10 нищо ново

    7 0 Отговор
    Това се казва БИ Секс,напоследък е на мода при футболистите и силови спортисти...
  • 11 ритнитопковците

    6 0 Отговор
    Те и краката си бръснат, и ноктите си лакират, и веждите си скубят.
  • 12 Балу

    5 0 Отговор
    Прави са коментаторите. То си има и дума ,и обяснение...Тоя психолог напразно се напъва да ни обяснява.
  • 13 Гост3

    4 0 Отговор
    Жените се обличат като мъже , с фраг, костюм, риза, връзка, дънки и.т.н....както и като малки момиченца с панделки и розови роклички и минижур--и ...и никой не ги наричанл травестити...?
  • 14 цербер

    1 0 Отговор
    Те не само се обличат в женски дрехи,ами са и с женски прически,ходят с кукуригу. И като са с бради са толкова смешни,че чак стават жалки!