Last news in Fakti

30 Март, 2020 09:31 1 250 1

Бразилци в беларуския футбол: Много е трудно да играеш, като знаеш какво причинява вирусът по света

  • жоао вилиам-
  • футбол-
  • коронавирус-
  • беларус

Надявам се сезонът да спре, защото здравето ни е на първо място

Бразилци в беларуския футбол: Много е трудно да играеш, като знаеш какво причинява вирусът по света - 1

Бразилците, подвизаващи се в беларуското първенство, не крият страха си от евентуална зараза. Бившата съветска република е единствената в Европа, където продължава да се играе футбол. И то пред публика.

„Страх ме е. Надявам се шампионатът да бъде спрян. По време на мач не се притеснявам, но веднага щом прозвучи финалната свирка, започвам да се притеснявам дали не се заразих. Аз съм защитник. Няма как да не докосвам противника. Родителите и съпругата ми се обаждат непрекъснато и ме молят да не напускам хотела. Проблемът е, че тук всичко е много спокойно. Хората се държат както обикновено, никой не носи маски“, оплака се 23-годишният Жоао Вилиам, който е футболист на Рух (Брест).

„Много е трудно да играеш, като знаеш какво причинява вирусът по света. Като излязох на терена, опитах да забравя малко темата. Но после след мачовете мислите ми са насочени само към проблема. Надявам се сезонът да спре, защото здравето ни е на първо място“, коментира друг бразилец в беларуското първенство – Габриел Рамос от Торпедо Жодино.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тортиля

    0 0 Отговор
    Рошави планини.