30 Март, 2020 19:44 2 989 16

Пламен Константинов: В Новосибирск правят ваксина за коронавируса

  • константинов-
  • ваксина-
  • новосибирск-
  • българия-
  • волейбол-
  • разработване

"Мисля, че към този момент, ситуацията в Русия е контролируема", заяви бившият селекционер на националния ни тим

Пламен Константинов: В Новосибирск правят ваксина за коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС

Пламен Константинов изведе Локомотив (Новосибирск) преди няколко дни до първа историческа титла в Суперлигата на Русия. Бившият селекционер на националния отбор на България говори за ситуацията в момента.

“За първи път въвеждат нещо като полу-карантина и една седмица ще е неработна. Ситуацията е коренно различна в Москва и другите региони. Местните власти имат определени правомощия да въвеждат различни мерки. Сега само в Москва и Санкт Петербург се въвеждат най-строги мерки. Мисля, че към този момент, ситуацията е контролируема. Превенцията е важна в този момент”, заяви Пламен Константинов във видео интервю в предаването на “На кафе” по Нова телевизия.

“Работят ли руските учени за справяне с тази ситуация? Мисля, че работят активно за намиране на ваксина срещу коронавируса. Както и да се конкретизират какви препарати действат срещу тази зараза. В Новосибирск се намира една от двете най-големи лаборатории в света, в която се съхраняват всички щамове, на всички известни вируси в света. Другата е в САЩ.

Тук ще се работи за разработване на ваксина и лекарства срещу коронавируса”, добави българският старши треньор на шампиона на Русия Локомотив (Новосибирск).


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лаборант

    7 0 Отговор
    Гледаме филмчето за изкуствено модифицираната бактерия "Синтия" и си правим изводите #КОЙ е създал covid19
  • 2 Най-добре е

    2 23 Отговор
    Руската пропаганда да престане!

    Коментиран от #4

  • 3 Емил

    4 27 Отговор
    За да си спортист - трябва да си безмозъчен! Русофилистизмът е болест, която унищожава всички мозъчни клетки! На тоя кой му връзва обувките?!
  • 4 Давай с пропагандата

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "Най-добре е":

    Добре пускаме американската , ама не е много шик.
    Два трилиона долара ,в зелено прежали Тръмп, за вируса.
    Сега пишете неща за Русия.

    Коментиран от #5

  • 5 Само питам

    3 12 Отговор

    До коментар #4 от "Давай с пропагандата":

    Защо винаги руските без мозъчни роби сравняват мръсната руска кочина с Америка?
  • 6 Име

    9 6 Отговор
    Квичете,мръсни русофобски нещастници!!!!
  • 7 Yyyyyyс

    1 0 Отговор
    Ваксина ради и 235.
  • 8 Путин

    5 1 Отговор
    Млъквай бе борсук! Искаш всички ли да разберат за ваксината? А тя реално е една кожена спринцовка с гъста лепкава субстанция
  • 9 Българин

    3 9 Отговор
    Руската безродна измет така и не разбра, че русофоби няма.

    Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против маниакалната идея, че руснаците са уникална и богоизбрана нация, имаща някаква особена мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските примати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.
  • 10 Русонефил

    0 7 Отговор
    Е и...? Да ни се обади, когато я направят, изпитат и се докаже, че е успешна. Кво ни занимава сега какво правели. На още 100 места по света правят. Въпросът е кой ще я направи. И айде стига с тая евтина руска пропаганда.
  • 11 Россияяя

    7 1 Отговор
    Само тя ще ни спасии!!!
  • 12 Обичам да чета и да мисля

    6 2 Отговор
    Направете си труда да се замислите (знам, че на някой от вас ще му се стори трудна задача) - защо не е лесно да се създаде ваксина, а отговора е сравнително прост - защото вируса мутира, това е причината да има и грип всяка година въпреки създадените безброй ваксини на цена само 10 лева. Мутация означава, че в Китай имаме един вирус, в Италия - друг, в Германия трети и т.н.

    Коментиран от #14

  • 13 Covid 19

    1 0 Отговор
    Пламене прати малко на сам бе! Ше врътнем един бизнес,ше делим фифти фифти!

    Коментиран от #16

  • 14 дончо

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Обичам да чета и да мисля":

    В този случай не се знае още дали ще е трудно или не. Това, което се знае, е че трябва време. Вирусите на грипа са различен тип, така че не може да се сравнява директно.
  • 15 С7с7с7

    0 3 Отговор
    Миналата седмица всички пишеха как в Русия всичко е перфектно няма вируси няма проблем за никой! Е нещата май не са точно така! Сега си говорете и пишете срещу щаба на Борисов, генерал Мутафчийски и другите професионалисти. Здраве, доста по-малко злоба и живейте в реалността скромно и без излишни разходи пестете ресурсите както са правели хората преди нас!
  • 16 Ссс777

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Covid 19":

    Даде ама Путин заем не търси за да плаща на "откачени" медсестри.А и не мисля,че ще глобява по 2500 евро ако някой е без маска ( защото държавният резерв е опоскан).Има ли разлика?