31 Март, 2020 17:45 1 732 0

Олимпийски медалист покосен от COVID-19

  • олег василиев-
  • фигурното пързаляне-
  • коронавирус

Заразил се е от своята съпруга и дъщеря си, които наскоро са се върнали от Швейцария

Олимпийски медалист покосен от COVID-19 - 1

Носителят на златен и сребърен олимпийски медали във фигурното пързаляне Олег Василиев е дал положителна проба за коронавирус. Според информациите, той се е заразил от своята съпруга и дъщеря си, които наскоро са се върнали от Швейцария. Семейството в момента е под карантина.

„Никой няма симптоми на заболяването, но първият тест е положителен. Чакат се резултатите от следващите проби. Нямат проблеми с дишането“, коментира източник на медиите.

Василиев е трикратен европейски и световен шампион. През 1984 г. Печели олимпийско злато в Сараево, а четири години по-късно взима сребро от Олимпиадата в Калгари. Той се състезава при двойките заедно с Елена Валова, която в периода 1984-92 г. е негова съпруга.

От 2013 г. Василиев е женен за третата си съпруга Наталия, с която имат петгодишна дъщеря.

„Омръзна ми от тези телефонни позвънявания. Не искам да коментирам информацията дали съм заразен с коронавирус“, обяви бившият фигурист пред „Спорт-Експрес“.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА