Last news in Fakti

2 Април, 2020 15:37 1 299 0

Ето кои са клубовете, засегнати най-много от пандемията

  • клубове-
  • коронавирус-
  • футбол-
  • ювентус-
  • манчестър юнайтед

Акциите на Ювентус паднаха с 21,6% през март

Ето кои са клубовете, засегнати най-много от пандемията - 1
Снимка: БГНЕС

Европейските клубове, които са пуснали своите акции на международни борси, изпитват сериозни проблеми от кризата, причинена от пандемията на коронавирус, пише Марка.

Акциите на Ювентус паднаха с 21,6% през март. Решението на "бианконерите" да намалят заплатите на играчите в следващите 4 месеца само частично компенсира отрицателния ефект. Рома е другият клуб в Серия А, засегнат най-силно от пандемията.

Манчестър Юнайтед също пострада - акциите им паднаха с 11.06% през месеца.

В Бундеслигата Борусия Дортмунд имаше най-големи проблеми - цената на акциите им падна с 36,76%. В Германия съществува известна култура на клубната сплотеност. Един от примерите е Байерн Мюнхен, който спаси Дортмунд от фалит през 2003 г. с безлихвен заем от 2 милиона евро. "Без големи съперници, няма бизнес", обявиха от баварския колос тогава.

Значително понижение има и в акциите на Барселона и Атлетико Мадрид. И от двата клуба обявиха, че ще намаляват заплатите, за да бъдат спестени пари. Реал Мадрид може би е клубът, който ще бъде засегнат най-слабо от икономическата криза. Засега акциите на мадридчани са стабилни на фондовия пазар.

"Трябва да изчакаме да видим дали гигантите на европейския футбол могат отново да се съберат и да се преборят с тази криза", написа още Марка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА