2 Април, 2020 18:11 1 913 4

В Италия изумиха с план за подновяването на Калчото през май

  • серия а-
  • винченцо спадафора-
  • футбол-
  • италия

Следващите 10 дни ще бъдат от изключително значение, за да може това да се случи

В Италия изумиха с план за подновяването на Калчото през май - 1
Снимка: БГНЕС

Спортният министър на Италия Винченцо Спадафора разкри, че има план, според който местното първенство да бъде възобновено през май. Той разкри, че следващите 10 дни ще бъдат от изключително значение, за да може това да се случи.

Той анонсира също така, че правителството работи върху план за подпомагане на тези хора в и покрай спорта, които са най-уязвими от финансовата криза в резултат на коронавируса.

"Задават се 10 много тежки и важни дни, които могат да променят развоя на нещата. Евентуално след тях може да започнем да виждаме изход от кризата. Надяваме се след Великден (б.ред. - в Италия той е на 12 април) да усетим признаци на промяна. Ето защо за периода до 13 април забранихме всички видове тренировки", заяви Спадафора.

Планът на правителството предвижда създаване на фонд от около 50 млн. евро. Тези пари ще бъдат раздадени на спортисти, собственици на спортни зали или техни служители, чийто годишни доходи са по-малки от 10 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Корона вирус. 👑👑👑

    8 1 Отговор
    Тия италианци наистина ни изумяват че то дотогава ще има ли жив италянец че да съществува каучото ?????
  • 2 Жабаро

    5 1 Отговор
    Споко....сега ни отпускат 500-600 милиарда и го "смачкваме" вируса за десет дни....😂😂😂
  • 3 Ръмпези

    5 0 Отговор
    КЕФЯТ МЕ ИТАЛИАНЦИТЕ...В КРАЯ НА КРАИЩАТА ЧОВЕК ТРЯБВА ДА Е ОПТИМИСТ В ТОЯ ЖИВОТ...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.