Last news in Fakti

3 Април, 2020 19:03 1 130 0

Официално: Футболът в Англия засега няма да се подновява

  • коронавирус-
  • фа-
  • решение-
  • подновяване-
  • отказ-
  • висша лига-
  • фа къп

"Датата на рестартиране на първенството ще се разглежда постоянно, тъй като влиянието на пандемията от COVID-19 се развива", се казва в изявлението

Официално: Футболът в Англия засега няма да се подновява - 1
Снимка: shutterstock

Висшата лига на Англия няма да се възобнови в началото на май, както първоначално беше планирано, а ще се върне само, когато е безопасно и уместно да се случи и отново да се играят мачове. Решението беше взето днес на среща на клубовете.

Възможните дати за подновяване на шампионата все още се обсъждат.

"Датата на рестартиране на първенството ще се разглежда постоянно, тъй като влиянието на пандемията от COVID-19 се развива и ние работим заедно през този много труден момент. Висшата лига ще работи в тясно сътрудничество с целия професионален футбол в страната, както и с правителството, публичните агенции и други заинтересовани страни, за да се гарантира, че ще се постигне съвместно решение", се казва в официалното изявление.

Засега мачовете от Националната купа остават и ще се изиграят, когато отмине пандемията. Към момента ФА Къп е на фаза четвъртфинали.

Завръщането на мачовете обаче ще бъде само с пълната подкрепа на правителството и, когато медиците го позволяват.

Спортните и финансовите последици за клубовете от Висшата лига, както и за ФА, ЕФЛ и Националната лига също са били разгледани на днешната среща.

Взето е и решение, че ще бъдат направени дарения в размер на 20 милиона паунда на Националната здравна служба в страната заради пандемията от COVID-19, като допълнителни 125 милиона паунда ще бъдат дадени на EFL и Националната лига.

Също така беше потвърдено, че разговорите продължават с футболистите за 30-процентното намаляване на заплатите им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА