4 Април, 2020 13:16 1 073 2

Джобовете на звездите на НБА също ще "олекнат"

  • нба-
  • намаляване-
  • криза-
  • заплати-
  • баскетболисти

Предлагат 50% намаление на месечните възнаграждения на баскетболистите

Джобовете на звездите на НБА също ще "олекнат" - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на НБА предлага на синдиката на играчите заплатите на баскетболистите да бъдат намалени с 50 процента заради паузата на сезона поради пандемията от коронавирус. Това обяви в "Туитър" журналистът Шеймс Чарания. Намалението се очаква да влезе в сила от 15 април.

От своя страна, синдикатът на играчите излезе с предложение за намаляване на заплатите с 25 процента, започвайки от май. Двете страни обсъждат и вариант в случай на анулиране на останалите мачове от редовния сезон на НБА.

По програма редовният сезон в лигата трябваше да завърши на 15 април, когато е и следващото плащане от клубовете към играчите. Заради пандемията от коронавирус срещите в НБА бяха спрени на 11 март след положителната проба за COVID-19 на центъра Руди Гобер от Юта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Позор

    1 1 Отговор
    Да,но не и на нашите чиновници и държавни служители пиявици,на фона на фалита на полувин България
  • 2 Иван

    2 1 Отговор
    Разревах се. Страшна новина. Някои няма какво да ядат, други заменят черния с червен хайвер