Last news in Fakti

5 Април, 2020 09:47 883 1

Чеферин: Европейските клубни турнири трябва да приключат до август

  • чеферин-
  • уефа-
  • завършване-
  • доиграване-
  • шампионска лига-
  • лига европа-
  • коронавирус

Президентът на УЕФА постави крайна дата за приключване на Лига Европа и Шампионска лига

Чеферин: Европейските клубни турнири трябва да приключат до август - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на УЕФА Александър Чеферин обяви пред ZDF, че европейските клубни турнири трябва да приключат преди 3 август. Всички футболни първенства в Европа, с изключение на белгийското, бяха спрени заради разпространението на коронавируса. Към този момент не е ясно точно кога футболът на стария континент ще бъде възобновен и по какъв начин сезонът ще бъде доигран.

„Европейските клубни турнири трябва да завършат до 3 август. Намираме се в безпрецедентна ситуация и затова е нужно да сме гъвкави. Ако кризата приключи по-рано от очакваното, съответно и мачовете ще започнат по-рано“, коментира Чеферин.

„Може да се играе в досегашния формат или да прибегнем до елиминации в един мач. В този случай вариантите са жребий за домакинство или двубоят да се проведе на неутрален терен. Засега финалната осмица или четворка е само опция", обясни президентът на УЕФА.

„Единственото грешно решение е да се играе по начин, застрашаващ здравето на играчите, феновете и съдиите. Но ако е безопасно, не виждам проблем. Спортът носи енергия, имаме нужда от него. Хората са нервни и тревожни. Футболът е сериозна индустрия, от значение е за хората, въпреки че в момента суперзвездите са лекарите и медицинските сестри“, допълни Чеферин.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Anonim

    2 1 Отговор
    Между трябва и ще стане има голяма разлика спорта ще е замразен глупако не разбра ли?