Last news in Fakti

5 Април, 2020 17:30 1 315 1

Играчите на Манчестър Юнайтед ще дарят 30% от възнагражденията си

  • дарение-
  • заплати-
  • националната здравна служба-
  • манчестър юнайтед-
  • играчи

Дарението ще е към Националната здравна служба във Великобритания

Играчите на Манчестър Юнайтед ще дарят 30% от възнагражденията си - 1
Снимка: БГНЕС

Футболистите на Манчестър Юнайтед ще дарят 30% от заплатите си на Националната здравна служба във Великобритания. 20-кратните шампиони на Англия стават първият клуб от Висшата лига, който организирано прави такова мащабно дарение на здравните органи.

Инициатор за дарението е капитанът на тима Хари Магуайър, който е получил пълна подкрепа от съотборниците си за това свое решение.

Манчестър Юнайтед все още продължава да плаща пълни заплати на целия си персонал и засега клубът няма намерение да се включва в някоя от правителствените програми за подпомагане на бизнеса.

Футболът в Англия е спрян поне до 30 април заради пандемията от COVID-19.

В четвъртък здравният министър на Великобритания Мат Ханкок заяви, че футболистите трябва да намалят заплатите си и така да помогнат на останалата част от обществото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Активист на БКП

    2 0 Отговор
    И Пекинската патица ще дари от увеличената депутатска заплата!