Last news in Fakti

6 Април, 2020 12:31 5 695 5

Тенисистка ще работи в супермаркет до края на пандемията, останала без пари

  • наоми броуди-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • коронавирус

"Уимбълдън" бе отменен за първи път от края на Втората световна война, а сезонът в тениса няма да бъде подновен поне до 13 юли

Тенисистка ще работи в супермаркет до края на пандемията, останала без пари - 1

Британската тенисистка Наоми Броуди обмисля да започне работа в супермаркет, докато не премине кризата от COVID-19. Световната номер 493 не е играла мачове от миналия октомври заради контузия в глезена. "Уимбълдън" бе отменен за първи път от края на Втората световна война, а сезонът в тениса няма да бъде подновен поне до 13 юли.

"Тенисът е индивидуален спорт, с който ние печелим парите си. Така че като не играем, не получаваме нищо. Толкова е просто", каза Броуди пред BBC Radio Manchester. "Оглеждах се за работа в супермаркет, особено в началото, когато казваха, че имат нужда от персонал", добавя тя.

Броуди съобщи, че професионалните тенисисти все още не са получили никаква финансова помощ въпреки отменянето на турнирите заради коронавируса. "Нито един играч няма да вземе пари, докато няма турнири. Познавам доста нископоставени тенисисти, които не печелят много от участията си в надпревари, нямат спестявания и се надяват да получат някаква финансова помощ".

"Малко облекчение е, че всички сме в едно и също положение. Държавата е под карантина. Ако нямаш корт в задния си двор, което е рядкост, нищо не може да бъде направено", добавя 30-годишната тенисистка, чието върхово класиране е номер 76 в световната ранглиста.

Наоми и по-малкият ѝ брат Лиъм, който също е тенисист, станаха доброволци и помагат на хората в техния район с пазаруване на покупки или изпълняване на поръчки от аптеки.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Корона вирус. 👑👑👑

    7 4 Отговор
    Гладна кокошка просо сънува.....
  • 2 ФЕТИШИСТ

    10 10 Отговор
    Как ли им миришат бикините на тенисистките след 6 гейма?
  • 3 Гост

    10 14 Отговор
    Да види и тя как хората си изкарват прехраната. Не кат нея скок под скок , по корта да гони една топка. Скука, егати заухавия спорт.
  • 4 Иван

    15 0 Отговор
    Ето това е пример какво се прави като останеш без работа. ТЪРШИШ СИ РАБОТА АКТИВНО! А не като повечето българи, “бизнесмени” и всички “братчеди”, да лежат и да чакат помощи.
  • 5 зелник

    5 0 Отговор
    Само дето на фотото не е Броуди.