9 Април, 2020 09:40 1 717 3

Петричев: Вандерсон ми каза, че иска в Бразилия

  • петричев-
  • лудогорец-
  • вандерсон-
  • договор-
  • коронавирус-
  • тренировки-
  • лукоки

"На този етап нищо с новия му договор не е сигурно", заяви изпълнителният директор на Лудогорец

Петричев: Вандерсон ми каза, че иска в Бразилия - 1
Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев даде дълго интервю пред колегите от Диема, в което взе отношение по актуални въпроси свързани с българския шампион.

Той говори за раздялата с Джоди Лукоки и информациите, че Вандерсон няма да продължи договора си с Лудогорец и също ще си тръгне.

"Водихме дълги преговори с Джоди Лукоки за подновяването на договора. Още през януари стана ясно, че има друго желание за развитие и други финансови условия, на които нямаше как да отговорим. Седнахме на една маса и той си прекрати договора. Разделихме се нормално и му пожелавам успех в следващия клуб. Казах му, че не се знае как ще се развият нещата и може отново да го видим с фланелката на Лудогорец. Той няколко пъти казва в интервюта, че дойде момче и си тръгва мъж. Той порасна и вдигна футболната си класа. Лудогорец разви неговите качества и той е в правото си да търси своето щастие на друго място."

"Относно Вандерсон. Видях информацията. Гледам какво пишат във форумите нашите фенове. Причината клуба да не излиза с официална информация за Вандерсон е, че няма нещо, което да се каже с категоричност за него. На мен ми омръзна да опровергавам през ден информация, които се свързват с наши играчи. С Вандерсон ситуацията е малко по-различна. В личен разговор той ми сподели, че иска живота му да продължи в Бразилия. Но нищо не може да се каже. Той също ще се върне в България. Всеки, който познава бразилците знаят, че те винаги пътуват с толкова много багаж. Това не е никак учудващо. С Вандерсон не сме се сбогували на този етап. Как ще се развият нещата с него е въпрос на време. Това е футболист, който даде много през годините за Лудогорец. Както и да се развият разговорите за него вратите в клуба ще бъдат отворени", каза Петричев.

Той коментира и решението за почивката, която бе дадена на футболистите. "Ние мислихме доста по въпроса кога да ги пуснем в почивка. Действахме на принципа, че е по-добре сега дадем възможност да се приберат и да изконсумират лятната почивка. В момента, в който влезем в първенство вероятно мачовете ще започнат доиграване на настоящото и после европейски турнири. Няма да имат възможност за почивка до края на календарната година. Не сме определили дата за тяхното връщане, но при всички случаи ще направим така, че те да могат да минат 14 дни карантина и да започват организирано тренировките. Предпочетохме този вариант пред това да ги държим в Разград в неведение. Не може да се води тренировъчен процес. Дължим го на техните семейства, тъй като всяко едно нарушаване на разпоредбите на кризисния щаб при всички случаи подлага на риск хората. Не можем да поемам такъв риск и да изложим здравето на тези момчета на карта", заяви Петричев.

Относно решението свързано с доиграването на шампионата той заяви: "Каквото и решение да бъде взето от БФС Лудогорец ще изпълни разпореждането. Важни са две-три неща. На първо място здравето на футболистите, семействата и всички участници в процеса, на второ място трябва да се има предвид риска от контузии и на трето място първенството трябва да бъде направено така, че да не пострада участието на българските отбори в Европа. Нямам съмнения, че Лудогорец е най-добрия отбор в България и при всеки завършек на шампионата ще бъде шампион", завърши шефът на Лудогорец.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еблю

    3 4 Отговор
    На тия не им се живее на село, взимат пари които другите футбалери в Бг само могат да си мечтаят обаче няма къде да ги харчат.
  • 2 Мим

    3 0 Отговор
    Ами защо да не ги рзпускат,те при всички положения са шампиони и при доигрване дори могат да довършат с 2 отбор и юноши,за обиграване.Това е положенито,така добре са си постлали..
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.