Last news in Fakti

9 Април, 2020 13:15 938 0

Звездите на Реал Мадрид също намалиха заплатите си

  • реал мадрид-
  • заплати-
  • намаление-
  • съгласие-
  • футбол-
  • баскетбол-
  • коронавирус-
  • криза

Футболистите и баскетболистите на мадридчани се съгласиха да взимат с 10% по-малко

Звездите на Реал Мадрид също намалиха заплатите си - 1
Снимка: БГНЕС

Спортистите от футболните и баскетболните отбори на Реал Мадрид официално намаляват заплатите си с 10%, а ако спирането на първенствата продължи спадът ще е 20%.

Според експертите по този начин Реал ще спести 28 млн. евро. В Мадрид не смеят да определят какъв ще е ефектът от кризата върху приходите на клуба. "Всичко зависи от това дали ще играем отново или не. Ще трябва да изчакаме края на сезона. Ако спонсорите започнат да намаляват плащанията и пожелаят да се връщат част от парите ситуацията може да стане доста сложна", коментират в Мадрид.

Ето и изявлението на Реал Мадрид:

Играчите и треньорите на първите отбори за футбол и баскетбол на Реал Мадрид, водени от капитаните си, заедно с основните изпълнителни директори от различните направления на клуба доброволно се съгласиха да намалят възнаграждението си за тази година между 10% и 20% , в зависимост от обстоятелствата, които могат да повлияят на сезон 2019-20.

Това решение, прието от играчи, треньори и служители, избягва травматичните мерки, които засягат останалата част от работниците, освен че допринася за икономическите цели на клуба с оглед на намалението на доходите, което то претърпява тези месеци в резултат на спирането на състезанията и парализа на голяма част от търговските му дейности.
Работният съвет на клуба категорично подкрепя това решение.

Реал Мадрид се гордее с всички от това страхотно семейство и неговата непоколебима ценностна култура, която става особено ценна във времена като трудност.

По същия начин, Реал Мадрид, неговите партньори и фенове искат да раздадат цялата си любов и солидарност на тези, които са претърпели преките последици от това заболяване, което поразява всички нас, особено тези, които са загубили член на семейството или някой, когото обичат.

Клубът желае бързо възстановяване на всички болни и иска да предаде своето най-дълбоко благодарение на всички, които играят основна, примерна и поддържаща роля в борбата срещу COVID-19.

От Реал Мадрид, цялата ни подкрепа и сила с убеждението, че заедно несъмнено ще преодолеем този труден момент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА