Last news in Fakti

9 Април, 2020 19:20 1 412 4

Футболистите били сред най-рисковите групи при кризата с коронавирус

  • коронавирус-
  • футбол-
  • футболисти

От проучвания през годините виждаме, че има повишени рискове за тревожност и различни психологически проблеми за играчите в сравнение с общото население

Футболистите били сред най-рисковите групи при кризата с коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС

Международният съюз на професионалните футболисти (ФИФПро) обяви днес, че играчите са сред най-рисковите групи при кризата с коронавируса, тъй като са най-застрашени от депресия. Според него професионалните футболисти, които трябва да живеят сами, изолирани, в чужди държави и далече от семействата и приятелите си, както и да работят професия с такъв висок адреналин, един ден са герои, а на следващия оплювани - това са хора, които са изложени на риск от психични проблеми.

''От проучвания през годините виждаме, че има повишени рискове за тревожност и различни психологически проблеми за играчите в сравнение с общото население, защото това е напрегната и несигурна заетост за повечето от тях. И това влошава цялостното им усещане за сигурност“, каза в интервю за „Ройтерс“ генералният секретар на ФИФПро Йонас Баер-Хофман.

"Имаме много млади играчи, които са сами, далеч от своите страни. Те често нямат подкрепа на семейството в тези страни и много от тях буквално имат едногодишни трудови договори", каза още началникът на синдиката.

В проучване, публикувано през 2015-а година, ФИФПро установи, че 38% от активните играчи и 35% от бившите професионалисти са се сблъскали с депресия или проблеми с тревожността на някакъв етап от своите кариери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фермер

    1 0 Отговор
    Най-рискови са щото им се метат всякви парцали.Психологически нестабилни са щото всяка иска да ги прикотка да се оженят за нея и да прилага паренцата
  • 2 Гост

    1 0 Отговор
    Абе, маменцето ви и футболисти, само за вас слушам, колко много сте пострадали от тоя вирус. Как па за нито един друг спорт не пишат малоумните джурналя? А и спортисти от други спортове, не чух да се оплакват така...
  • 3 Близък контакт

    0 0 Отговор
    И изтощение, намалените им съпротивителни сили са причината.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.