Last news in Fakti

12 Април, 2020 12:47 1 344 1

Директор в ЦСКА изнесе интересни данни за футбола в Италия

  • кристиано джарета-
  • футболът в италия

Кристиано Джарета написа образователен пост в социалната мрежа Facebook

Директор в ЦСКА изнесе интересни данни за футбола в Италия - 1
Снимка: cska.bg

Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета публикува в социалната мрежа Facebook любопитни детайли за значимостта на футбола за обществото и икономиката в Италия.

Ето какво пише един от многото директори в ЦСКА:

"В последните дни се говори много за футбола, за числа, пари, доходи и т.н. В такива ситуации е възможно да се очертае доста грешна и подвеждаща картина на футболната система, предвид това колко много хора обичат този спорт.

Футболът вълнува над 30 милиона италианци, а работещите в тази сфера са 300 000 души, които издържат 300 000 семейства и генерират 1% от брутния вътрешен продукт на страната. Освен това, италианският футбол генерира 3 милиарда евро приходи, а общо сумата, която се върти около спорта в страната, е 8 милиарда.

Футболът е важен и за цялата нация, тъй като плаща 1 милиард и 250 млн. евро данъци, като 130 милиона отиват за медицинските заведения в страната. Когато разберем какво означава футболната система за Италия, едва тогава можем да започнем да я анализираме. В момента обаче приоритет на страната е да мисли за всички засегнати от коронавируса, както и да сме сигурни, че на това клане скоро ще бъде сложен край. Всички страдат прекалено много в момента. Ще трябва постепенно да се връщаме към живота, а футболът е едно от нещата, които хората обичат най-много.''


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛЕВСКИ 1914

    3 4 Отговор
    Пишете цялото име на ментето Цска ФАЛИРА Литекс НЕ Е Цска.