Last news in Fakti

13 Април, 2020 12:18 1 145 1

Тотнъм не иска да продаде Хари Кейн на Манчестър Юнайтед

  • заем-
  • дълг-
  • тотнъм-
  • конкуренция-
  • подсилване-
  • трансфер-
  • кейн-
  • манчестър юнайтед

"Шпорите" не желаят да подсилват пряк конкурент в Англия

Тотнъм не иска да продаде Хари Кейн на Манчестър Юнайтед - 1
Снимка: БГНЕС

Звездата на Тотнъм Хари Кейн може да има нов отбор от лятото, но това няма да е Манчестър Юнайтед, твърди Sky Sports. Все по-упорито се говори, че президентът на "шпорите" Даниел Леви е готов да се раздели с най-скъпия си футболист, за да компенсира загубите, причинени от спирането на сезона. Леви обаче е категоричен в позицията си, че би се съгласил да продаде 26-годишния нападател единствено в чужбина, защото не иска да подсилва пряк конкурент на Тотнъм, независимо дали Юнайтед или друг от грандовете в Премиър лийг.

Самият нападател неотдавна заяви в разговор с бившия английски национал Джейми Реднап, че е амбициран да печели трофеи и ако види, че няма как да го постигне с Тотнъм, едва ли ще завърши кариерата си в клуба.

Според Daily Mail Кейн на драго сърце би се съгласил да премине при "червените дяволи". Изданието припомня, че през годините неведнъж най-добрите футболисти на Тотнъм са се озовавали на "Олд Трафорд". Такъв беше случаят и с Димитър Бербатов през 2008 година. Сега обаче подобна сделка е малко вероятна.

"Шпорите" дължат 637 милиона паунда от заема, взет за построяването на ултрамодерния нов стадион, на който играят от миналата година. Клубът има и други задължения и това може да принуди Леви да изслуша евентуални оферти за Кейн. Президентът на Тотнъм обаче ще иска 200 млн. паунда за капитана на Англия, което би било най-скъп трансфер в историята на футбола. А предвид ситуацията, предизвикана от пандемията от коронавирус, едва ли ще има клуб, готов да извади тази сума.

В медиите като кандидати за подписа на Кейн се споменават и Манчестър Сити, Ювентус и Реал Мадрид, но най-сериозен е интересът на Манчестър Юнайтед.

През настоящия сезон стрелецът има 20 мача и 11 гола в Премиър лийг. Той обаче не е играл от януари насам, когато се контузи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еее

    2 0 Отговор
    Футбола ще се промени също.Край на високите заплати ще бъде първата промяна.