Last news in Fakti

14 Април, 2020 09:01 8 142 7

COVID-19 фалира милиардер

  • винс макмеън-
  • коронавирус-
  • covid-19

Преди 18 месеца неговото богатство е било оценено от списание „Форбс“ на 3,3 милиарда долара

COVID-19 фалира милиардер - 1

Известният американски бизнесмен и предприемач Винс Макмеън e подал документи за фалит. Той поиска банкрут на най-новото си начинание, което стартира в началото на тази година, в което е инвестирал 500 милиона долара от личното си състояние. Става дума за шампионата по американски футбол XFL, който трябваше да бъде конкурент на най-гледаното спортно първенство на територията на САЩ – NFL.

74-годишният Макмеън, който е известен като собственик на Световната кеч федерация (WWE), е посочил пандемията от коронавирус като причина за фалита. Преди 18 месеца неговото богатство е било оценено от списание „Форбс“ на 3,3 милиарда долара, но в последното проучване състоянието му е спаднало на 1,9 милиард.

В петък Макмеън е освободил всички служители на XFL без да им плати обезщетение. Турнирите от WWE са едни от малкото, които все още се провеждат в условията на разпространението на COVID-19, но без допускането на зрители в залата.

XFL започна първия си сезон в началото на тази година и с участието на осем отбора. Стартът беше посрещнат добре и първата седмица събра 3,12 милиона зрители. Месец по-късно тази цифра спадна с 50%. Въпреки това имаше признаци, че нещата вървят добре, тъй като Сейнт Луис Батълхоукс бяха продали 47 000 билета за следващия си мач, но той не се проведе заради спирането на шампионата заради коронавируса.

COVID-19 фалира милиардер


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хензел

    24 1 Отговор
    Цирка скоро и той ще гаси лампите!
  • 2 Федералната 🏦

    22 6 Отговор
    този информационен вирус Ще фалира много държави и на всички ще ви сложим по-единно чип с новата ваксина нанотехнологии шалом братя евреи
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Някой

    4 0 Отговор
    Горкия! Сега и него ли да мислим?
  • 6 Тошко Африкански

    6 6 Отговор
    Дано фалира цялата Америка

    Коментиран от #7

  • 7 Бау

    0 3 Отговор

    До коментар #6 от "Тошко Африкански":

    Нали разбираш, че тя ако замине и всички са след нея. Да не мислиш, че при втора Велика Депресия на някой ще му трябват руски петрол и китайски боклуци? Ще се върнем на полу-аграрна икономика и във всичките икономики, които не могат да се изхранват сами, ще бъде масов мор и войни.