Last news in Fakti

14 Април, 2020 14:22 906 0

Около 177 милиона паунда ще връщат клубовете в Премиър лийг

  • футбол-
  • висша лига-
  • коронавирус-
  • загуби

Най-големи ще са загубите по това перо за големите клубове като Манчестър Юнайтед, Арсенал, Тотнъм и Ливърпул

Около 177 милиона паунда ще връщат клубовете в Премиър лийг - 1
Снимка: БГНЕС


Клубовете в Премиър лийг ще загубят около 177 милиона паунда заради това, че оставащите мачове от сезона няма да се изиграят пред публика, което вече изглежда сигурно.

Тази сума трябва да бъде върната на притежателите на сезонни билети и корпоративните клиенти, които са закупили места на стадионите и ползват останалите хотелиерски услуги, предлагани от клубовете за техните домакински срещи.

Разбира се, обсъждат се алтернативни варианти, включващи адекватни намаления на цените за следващата кампания, но загубата ще остане приблизително същата, а тя представлява 1/4 от предвидените в началото на сезона мачови приходи от 708 милиона паунда.

В момента дори процесът по подновяване на абонаментите за следващия сезон е преустановен при 17 от 20-те клуба във Висшата лига.

Най-големи ще са загубите по това перо за големите клубове като Манчестър Юнайтед, Арсенал, Тотнъм и Ливърпул, докато най-малки ще са те за Борнемут, Бърнли и Уотфорд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА