Last news in Fakti

14 Април, 2020 16:03 898 1

Родната федерация по тенис подготвя варианти за подновяване на подготовка

  • варианти-
  • тенис-
  • федерация-
  • подновяване-
  • тренировки-
  • подготовка-
  • играчи

Ръководството на БФТ към момента е изработило три варианта

Родната федерация по тенис подготвя варианти за подновяване на подготовка - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Българска федерация по тенис, макар и дистанционно, продължава усилената си работа и в периода на извънредно положение в страната. Екипът е разделен на две звена: административно-финансова дейност и оперативно-спортно/техническа дейност. Работата е изцяло съобразена с решението на Народното събрание за удължаване на срока на извънредното положение в страната до 13 май 2020 г., Заповед номер РД-01-195/10.04.2020 г. на Министъра на здравеопазването и последвалата заповед номер РД-09-327/11.04.2020 от Министъра на младежта и спорта Красен Кралев за преустановяване на всякакъв вид спортни мероприятия и групови форми на дейност.

Ръководството на БФТ към момента е изработило три варианта за подновяване на подготовка на тенисистите във всички възрастови групи, подготвителни лагери и календар на турнирите. План А описва връщане на корта след извънредното положение в средата на месец май, но по групи и при спазване на нужните лични и хигиенни мерки, след това организиране на лагери по възрастови групи и рестартиране на спортния календар с първи регионални турнири от средата на месец юни и изпълнението му до края на годината.

БФТ има и други два работни плана за действие при отмяна или продължаване на извънредното положение и съответстващите го карантинни мерки, адаптиране на спортния календар, също работа с клубове, състезатели и треньори.

БФТ е непрестанно в контакт с ITF и Tennis Europe, следи внимателно ситуацията и препоръките им. Централата е в готовност да подкрепи родните клубове, които имат желание да бъдат домакин на купи и турнири от календара на ITF и Tennis Europe до края на 2020 година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.